spektakl zajamčen

Dogovoren je njegov povratak na milanski stadion, a to bi moglo 'ubrzati' i oporavak Zlatana Ibrahimovića

22.06.2022 u 12:13

Bionic
Reading

Po svemu sudeči, nakon samo jedne sezone u dresu Chelseaja, na milanski stadion Giuseppe Meazza vraća se belgijski napadač Romelu Lukaku. Ovaj odlični nogometaš već se dokazao u dresu Intera jer za Crno-plave igrao je dvije sezone i u 72 prvenstvene utakmice zabio 47 golova.

Mnogi inozemni mediji objavili su da je Inter postigao dogovor s Chelseajem i da će za osam milijuna eura, uz bonuse, imati pravo na usluge Lukakua tijekom sljedeće sezone.

Posao je praktički odrađen, ubrzo će uslijediti i službena objava, a Lukakua ćemo opet gledati u dresu Intera s kojim je prije dvije sezone osvojio naslov talijanskog prvaka.

Inače, Inter nema obvezu otkupiti njegov ugovor na kraju sezone, iako postoji i ta opcija ako sve strane budu zadovoljne i ako Inter spremi određenu svotu novca kojim bi zadovolji financijske apetite Plavaca.

Lukaku nije bio u nekoj blistavoj formi nakon povratka na Stamford Bridge, jer u Premier ligi u 26 utakmica zabio je tek osam golova, odnosno u 44 utakmice ukupno samo 15 golova, te je mjesecima ranije javno izrazio želju o povratku u Italiju.

Realizira li se ovaj transfer, a o njemu se šuška već danima, bit će zanimljivo vidjeti hoće li to 'ubrzati' i Ibrahimovićev povratak na terene u dresu velikog gradskog suparnika, aktualnog prvaka AC Milana. Jer svi se sjećamo scena iz siječnja 2021. godine kada je zaiskrilo između ovog dvojca.

Podsjećamo, Šveđanin čijim venama teče i nešto hrvatske krvi, potvrdio je da želi produžiti ugovor s Milanom na jednu sezonu i uskoro će se sastati s klupskim čelnicima kako bi razradili detalje novog ugovora. Problem je samo taj što je Ibrahimović morao na operaciju koljena, nakon kojeg je predviđeni oporavak od sedam do osam mjeseci.