NADAL PRIZNAO: BIO JE BOLJI

Dodig uživa: Ovo je vrh moje karijere

11.08.2011 u 09:56

Bionic
Reading

Ivan Dodig cijele godine pokazuje koliko vrijedi, ali pobjeda protiv Nadala (1:6, 7:6(5), 7:6(5)) na turniru iz serije Masters teško se mogla predvidjeti. Pogotovo u ovakvom meču

Nadal 40 mjeseci (od Rima 2008) nije izgubio prvi meč na turniru iz serije 1000, a nakon što je poveo 6:1, 3:1 protiv Dodiga bilo je sasvim izvjesno da će tako i ostati.

Ali tu je počela priča o najvećem meču života staloženog i upornog Međugorca.

'Kad sam ga prvi put brejknuo, bilo je lakše. Stabilizirao mi se servis kojim sam dolazio do lakih poena i shvatio sam da mogu puno', govori Dodig, kojeg čeka meč s Jankom Tipsarevićem za četvrtfinale.

Ipak, protiv Nadala nema garancija. Dodig je dobio drugi set u tie breaku, ali drugi igrač svijeta poveo je 3:0 u odlučujućoj dionici i vratio se na pobjednički kolosijek.

'Zapravo, uopće nisam igrao loše. Možda mi je nedostajalo kvalitetnih rješenja u ključnim poenima i dva puta sam mogao završiti posao, ali Ivan je odigrao vrlo dobar meč i zaslužio je pobjedu. Odigrao je vrlo hrabro te mislim da uopće nije osjećao pritisak', rekao je nakon meča šokirani Rafa, koji se vratio na teren nakon Wimbledona.

Dodig se u trećem setu vratio na 3:3, ali Nadal je ponovno povezao dva gema i došao do servisa za meč. Da je tada i pokleknuo, ostavio bi sjajan dojam, ali nije. Izborio je novi tie break, došao do meč lopte i nokautirao Nadala neobranjivim bekendom.

'Uoči meč lopte znao sam da ću pogoditi, to je bio ključ. Nije mi palo na pamet čekati njegovu pogrešku, to sam morao učiniti sam. Ovo je najveća pobjeda moje karijere, života. Moram malo uživati u ovakvom trenutku', govori nevjerojatno stabilni Dodig, koji ovakvim igrama u ostatku sezone može doći sasvim blizu ili u samo društvo 20 najboljih tenisača svijeta.

Snimka dana u kojem je dominirala Ivanova pobjeda