ŽDRIJEB ATP UMAGA

Dodig na Berlocqa, Pavić na Ferrera

07.07.2012 u 20:31

Bionic
Reading

U Umagu je obavljen ždrijeb glavnog turnira Vegeta Croatia Opena. Suparnike su saznala i četvorica hrvatskih tenisača koja su izravno ili uz pomoć pozivnice u glavnom turniru

Marin Čilić je kao drugi nositelj slobodan u 1. kolu, a u nastavku turnira će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Nijemca Daniela Brandsa i kvalifikanta. Ivanu Dodigu će suparnik na startu turnira biti peti nositelj, Argentinac Carlos Berlocq od kojeg je izgubio u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom ogledu, prije dvije godine na Challengeru u Alessandriji.

Antonija Veića na početku natjecanja na umaškoj zemlji čeka stari poznanik, Slovenac Blaž Kavčič, protiv kojeg vodi s 4-2 u pobjedama. I naposljetku, mladi Mate Pavić, koji je dobio pozivnicu za turnir, igrat će protiv šestog nositelja i nekad najboljeg svjetskog tenisača Juana Carlosa Ferrera. Španjolac je, podsjetimo, osvojio Umag prije dvije godine, a najveći mu je uspjeh u karijeri trijumf na Roland Garrosu 2003. godine.

Spomenimo da je na Croatia Openu trebao zaigrati i Ivo Karlović, ali je bio primoran otkazati nastup nakon što se u petak ozlijedio na treningu.

Prvi nositelj turnira u Umagu (nagradni fond 358.425 eura) je Španjolac Fernando Verdasco, a osim njega i Čilića, slobodni će u 1. kolu biti i treći i četvrti nositelj, lanjski pobjednik Aleksandr Dolgopolov, te Marcel Granollers.