WIMBLEDON - 1. KOLO

Dobar ždrijeb za hrvatsku tenisku četvorku

19.06.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić i Roko Karanušić doznali su imena protivnika u prvom kolu trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona

Prvi hrvatski reket Čilić će na engleskoj travi Wimbledona u prvom kolu igrati protiv Španjolca Alberta Martina, Karlović će odmjeriti snage protiv Slovaka Lukasa Lacka, Ljubičića očekuje Amerikanac Sam Querrey, dok će Roko Karanušić igrati protiv Nijemca Benjamina Beckera.

Čilić je do sada jednom igrao protiv 30. godišnjeg Španjolca, trenutačno 94. tenisača svijeta - ove godine u Chennaiju, a slavio je Čilić 2:0. Ljubičić je također bio uspješan u jedinom dosadašnjem susretu protiv Querreya, 46. tenisača svijeta. Igrali su 2007. u Lyonu, a Ljubo je slavio 7:6, 7:6. Nažalost, Ljubičić se na turniru u Eastbourneu ozlijedio i njegov nastup u Wimbledonu je pod znakom pitanja. Ako obojica prođu prvo kolo tada će se susresti u drugom.

Ivo Karlović i 21-godišnji Slovak nikada nisu igrali jedan protiv drugog, baš kao niti Karanušić i Becker, koji je 82. tenisač svijeta.