dan za pamćenje

Do sada je ovakvo nešto bilo nezamislivo; žena trenerica nogometnim prvoligašima

20.03.2024 u 05:53

Bionic
Reading

Krešimir Sunara nije više trener seniorske momčadi Dubrava Tim Kabel, a na njegovo mjesto dolazi trenerica Petra Mandić.

Sunara se na klupu Dubravaša vratio početkom studenog prošle godine i u devet utakmica koje je vidio kao prvi trener upisao je četiri pobjede i pet poraza.

'Zahvaljujemo treneru na radu u proteklih pet mjeseci gdje posebno pamtimo sjajnu završnicu polusezone i tri uzastopne pobjede. Želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere. Dubravaše će u nastavak sezone povesti trenerica Petra Mandić koja će prvi trening odraditi u srijedu', objavio je zagrebački klub koji se natječe u 1. NL gdje je s 28 bodova trenutačno na sedmom mjestu.

Zanimljivo je da Sunaru od otkaza nije spasila niti gostujuća pobjeda kod lidera prvenstva NK Zrinski 0:2 kojoj su se najviše razveselili Šibenčani. Petra Mandić (38) je prva žena doktorica nogometa u Hrvatskoj koja je radila kao pomoćni trener u Kustošiji te bila trenerica ženskih nogometnih ekipa Splita i Osijeka.

Preuzimanjem momčadi Dubrave postala je prva žena u povijesti hrvatskog nogometa na poziciji trenerice u jednom klubu koji igra Prvu ligu. 

Standings provided by Sofascore