POSJET PRIJATELJU

Divac ljubio Draženovu sliku u Zagrebu

01.02.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Jedan od ponajboljih europskih košarkaša svih vremena, Srbin Vlade Divac po drugi put u nešto više od godinu dana je posjetio grob nikad prežaljenog hrvatskog sportskog heroja Dražena Petrovića

Divac je došao u Zagreb s filmskom ekipom NBA Entertaiment koja snima film 'Jednom braća' o Draženu Petroviću i Vladi Divcu, a film govori o njihovom odnosu, ali i vjerojatno najjačoj neameričkoj reprezentaciji svih vremena, piše Večernji list.

'Do jednog trenutka bili su bliski kao braća, onda se država kojoj su pripadali raspala, a time i njihovo prijateljstvo koje je u tim okolnostima očito bilo nemoguće održati. Zbog Draženove smrti ta je tragedija postala daleko veća jer Vlade nije dobio priliku raspraviti neke stvari, kao što je to uspio s Kukočem i Rađom', rekao je za Večernji list redatelj Michael Tolajian koji u Zagrebu zajedno s Divcem snima kadrove za film.

Divac je poljubio Draženovu sliku na njegovom grobu te položio cvijeće, a isto je učinio i na grobu drugog hrvatskog košarkaškog velikana, Krešimira Ćosića.