ČEKA SE PREMIJERA

Divac: Dražen je preko noći prestao pričati sa mnom

05.10.2010 u 13:05

Bionic
Reading

Američka postaja ESPN za sedam će dana premijerno emitirati film 'Jednom braća', u kojem je prikazan odnos dvojice velikih košarkaša, našeg Dražena Petrovića i Srbina Vlade Divca

Nekad su bili veliki prijatelji, a onda ih je razdvojila ratna situacija u bivšoj državi.

'Prvih nekoliko godina sve je bilo u redu. Dražen i ja zvali smo se gotovo svaki dan. Kad bismo igrali jedan protiv drugoga, otišli bismo na ručak ili na večeru. No čim je počeo rat, Dražen je prestao pričati sa mnom. Sve je prestalo preko noći. Na terenu smo se ponašali kao stranci, to me boljelo. Dražen se prvi tako počeo ponašati', pojasnio je u filmu Vlade Divac.

Draženov odlazak u legende, to jest njegova smrt u prometnoj nesreći, ostavila je u Divcu veliku prazninu.

'Poginuo je pa nikad nisam imao prilike raščistiti to s njim. To je zaista bilo tragično.'

Mnogi se u Hrvatskoj sjećaju Divčevog otimanja hrvatske zastave na SP-u u Argentini. No za Divca ona nije bila hrvatska, već - ustaška.

'U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu. Ali to nije bila hrvatska, već ustaška zastava. Pratio sam dečka kako se spušta niz tribine i rekao sam mu da ta zastava nema što raditi na parketu. Odgovorio mi je da je jugoslavenska zastava smeće. Tada sam mu je istrgnuo i bacio na pod', obrazložio je Divac svoj potez.