TRAŽENA ROBA

Direktor Leipziga jednom izjavom ohladio lovce na Joška Gvardiola. Što će na ovo reći u Realu?

06.01.2023 u 18:45

Bionic
Reading

Dizanje cijene ili spuštanje ambicija zainteresiranim klubova pokazat će vrijeme, no direktor Leipziga Max Eberle svojim je riječima unio prilično nemira kod svih onih koji bi u svoje redove željeli dovesti hrvatskog stopera, najtraženijeg nogometaša Europe u ovom trenutku, Joška Gvardiola

Njemačkom novinaru Phillipu Hinzeu prvi operativac njemačkog prvoligaša je rekao:

'Zahvaljujući produženju ugovora s Joškom, držimo sve pod kontrolom. Klub je napravio sjajan posao. Nogomet je poludio, ali nemamo nikakav interes da na ljeto prodamo Gvardiola.'

Utrku za dovođenjem Gvardiola pokrenuo je Chelsea ponudom od 80 milijuna eura. Vrlo brzo javio se i madridski Real koji je licitirao 90 milijuna eura, ali onda je i Manchester City uzvratio s deset milijuna višom ponudom, dakle s okruglih 100 milijuna eura.

Svjesni da je novac itekako važan faktor, Madriđani su ponudili 120 milijuna eura koje bi uplatili u dvije rate po 60 milijuna eura te su navodno već i održana dva sastanka čelnika Reala i Leipziga.

Pokušava li Eberle još malo testirati financijsku rastezljivost Reala pokazat će se u sljedećim danima. Prema njegovoj zadnjoj izjavi niti prodaja na ljeto nije opcija.

Standings provided by Sofascore