španjolci se raspisali

Dinamu prijeti egzodus; druga momčad La Lige želi čak trojicu igrača 'modrih'

17.11.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Nakon što je izborio nastup u europskom proljeći i prekinuo 'prokletstvo' koje je trajalo od 1970. godine, pred Dinamom je puno novih izazova

Naravno, trener Bjelica, autor velikog preporoda u igri Dinamove momčadi, ne želi se zadovoljiti dosadašnjim uspjehom u europskim natjecanjima, već najavljuje kako njegova momčad želi otići što dalje u Europskoj ligi.

Međutim, prema pisanju španjolskih medija, Dinamu, pa i samom treneru Bjelici, do tih će rezultata biti znatno teže doći ostvari li se dio onoga što pišu španjolski novinari.

Naime, Sevilla je opako zagrizla za čak trojicu važnih Dinamovih igrača a to su Amer Gojak, Dani Olmo i Nikola Moro.

  • +11
Europska liga, skupina D: Dinamo - Spartak T. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Trener Seville Pablo Machin jako bi želio BiH reprezentativca Gojaka, kojeg vidi kao idealnu zamjenu za Argentinca Evera Banegu.

I vjerujemo kako će nedjeljna prijateljska utakmica Španjolske i reprezentacije koju vodi Robert Prosinečki biti najbolji izlog za ovog 20-godišnjeg veznjaka, koji se sjajnim igrama u Europskoj ligi nametnuo brojnim inozemnim klubovima.

Gojak ima ugovor s Dinamom do 15. lipnja 2022. godine, a trenutno prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura.

No, ukoliko Gojak ostane u Dinamu te s 'modrima' napravi još koji korak više u Europskoj ligi, i cijena će mu rasti. Ustvari, kao i gore spomenutim igračima.

Pitanje je samo hoće li se u Dinamu (opet) orijentirati na zaradu ili će željeti rezultatski iskorak?