BEZ BROZOVIĆA

Dinamovi klinci lijepim golovima za remi protiv Frankfurta

24.01.2015 u 20:05

Bionic
Reading

Dinamo je protiv FSV Frankfurta odigrao vrlo dobru utakmicu koja je na kraju završila bez pobjednika 2:2. Modri su u prvoj pripremnoj utakmici pokazali puno toga dobroga, a svakako posebno veseli odlična igra mladih igrača i krasni golovi Cekicija i Ćorića

Nakon zimske pauze, priprema u Zagrebu i nešto duljih u Rovinju Modri su u Španjolskoj odigrali prvu utakmicu ove godine, a protivnik je bio FSV Frankfurt. Naravno, na pripremnim utakmicama rezultat nije u prvom planu već kako momčad izgleda na terenu i, kao i uvijek, da ne bude ozljeda. Dinamo je izgledao dobro, čak vrlo dobro uzme li se u obzir termin utakmice, naporni treninzi i dug period bez utakmica, prenosi službena klupska stranica Dinama

Modri odnosno Žuti su dominirali, imali više loptu u svojem posjedu, a gotovo cijelu utakmicu su visoko pritiskali protivnika; segment igre na kojem trener Zoran Mamić i njegovi suradnici inzistiraju. Dinamo je imao nekoliko lijepih akcija i pokušaja, a posebno veseli što su one najbolje došle iz uigranih kombinacija iz prekida. Prije toga u 9. minuti je danas zadnji vezni Antolić pokrenuo akciju, Hodžić osvojio dosta prostora da bi na kraju Fiolić našao Machada čiji udarac s 12-13 metara iskosa ide preko gola.

Petnaestak minuta kasnije Modri su prijetili iz prekida kada je Antolić nabacio na drugu vratnicu, Sigali skočio i prebacio prema Hodžiću čiji udarac s gol crte izbija Bitroff. Tri minute kasnije, u 27. minuti, Frankfurt je s(p)retno poveo. Roshi je ubacio s desne strane, lopta se odbila te promijenila smjer i prevarila Gonçala da bi sretno došla do Toskija koji je šalje u mrežu. Modri su nastavili dominirati, ali do odmora se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su u igru ušli gotovo svi novi igrači, a Dinamo je bio još opasniji u ofenzivnom dijelu. Posebno je impresivno bilo gledati trojac "klinaca" Ćorić, Olmo i Cekici koji su sjajno kombinirali i lakoćom prolazili kroz obranu Frankfurta. Prvo je zaprijetio Olmo udarcem koji brani Pellowski, u 54. minuti Ćorić iz prekida nabacuje na glavu Henriqueza da bi u 59. Dinamo izjednačio nakon fantastičnog poteza Cekicija.

Krilni napadač Modrih je uzeo loptu na strani, nanizao nekoliko igrača te došao na 20-ak metara u sredinu i krasnim udarcem pogodio sami kut; krasan potez za zasluženo izjednačenje. Dinamo je tada još ubrzao, već spomenuti trojac je driblinzima i potezima često dobivao pljesak s obje klupe, a Ćoro je u 79. minuti pokazao zašto ne postoji popis talentiranih igrača na kojem nije u samom vrhu.

Cekici mu je dao loptu s desne strane, a Ćorić s 22-23 metara iskosa naciljao i krasno pogodio suprotni kut! Neobranjiv udarac za golemi pljesak i potpuno zasluženo vodstvo.

Modri su do kraja imali još nekih prilika, izuzetno je razigran bio Ćorić koji je dijelio lopte "kao rukom", a iako se činilo kako je bliže novi pogodak Dinama nego onaj Frankfurta – igrači su crnim dresovima su izjednačili. Konrad je potegnuo s 20-ak metara, lopta je prošla kroz gužvu i završila u samom kutu.

Naravno, nakon jedne prijateljske utakmice je teško i nema smisla donositi zaključke, no protiv Frankfurta se jasno vidjela ideja kako treneri Modrih žele da Dinamo igrao. Modri su dominirali veći dio utakmice, lijepo kombinirali, a naravno da dva krasna pogotka i općenito igra najmlađih igrača posebno veseli.

Dinamo – FSV Frankfurt 2:2 (0:1)

Suci: Francisco Javier Sanchez Conesa, Danijel Cayuela Cervantes, Juan Alberto Martinez Canavate (svi Španjolska)

Dinamo: Eduardo (od 31. Ježina) (od 61. Mikulić) – Pinto (od 46. Matel), Sigali (od 46. Vukojević), Gonçalo, Pivarić – Antolić (od 46. Taravel), Machado (od 46. Ćorić), Gojak (od 46. Olmo) – Fiolić (od 46. Cekici), Pjaca (od 46. Fernandes), Hodžić (od 46. Henriquez)

Frankfurt: Pirson - Ballmert, Kaffenberger, Oumari,, Bitroff - Roshi, Kruska, Burdenski, Golley - Kapllani, Toski (još su igrali: Balitsch, Schlicke, Konrad, Kauko, Engels, Huber, Schorr, Pellowski, Belegu, Grifo)