ZBOGOM 'PROLJEĆE'

Dinamovci brutalno iskreni nakon sramote kod PSV-a

07.11.2013 u 22:23

Bionic
Reading

Dinamo je poražen u Eindhovenu od PSV-a sa 2:0, što ujedno znači da je Dinamo dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Dinamo ostao bez 'proljeća u Europi'

'Modri' su u Nizozemksu otputovali s mišlju da će pobijediti PSV te zakomplicirati borbu za jedno od dva mjesta koje vode u sljedeći krug Europske lige. No, na Philips Areni, Mamićevi su igrači odigrali loše, izgubili i 'utaborili' se na zadnjem mjestu B skupine. Ipak, dečki su u izjavama za klupsku internetsku stranicu bili posve iskreni.

'PSV je bio puno bolji nego u Zagrebu, a mi nismo odigrali prvo poluvrijeme kako smo se dogovorili. Curilo je sa svih strana i zasluženo su pobijedili. Nažalost nemamo nikakve šanse za proljeće u Europi, moramo se sada pripremiti za pobjede u prvenstvu, da se bodovno udaljimo od ostalih klubova i da osvojimo prvenstvo. Zelenika je bio na nivou, dobro je igrao, a da on nije bio raspoložen možda bi poraz bio još veći', zaključio je Domagoj Antolić.

'Jednostavno su bili bolji, brži, pokretniji, dok mi nismo ponovili igru iz Zagreba. Trebali smo stajati bliže, više trčati, jednostavno su zasluženo pobijedili. Teško je priznati, ali kvalitetni su i mogu im samo čestitati', riječi su Josipa Pivarića.

'Tužan sam, htjeli smo pobijediti ovdje, ali nismo dobro igrali. Moramo sada gledati naprijed... kad gubiš, a želiš pobjedu logično je da ćeš se trgnuti u nastavku utakmice. Pričali smo međusobno i s trenerom na poluvremenu, ali nakon drugog pogotka sve je praktički bilo riješeno', rekao je Ivo Pinto.

Za kraj i izjave čovjeka koji je slagao pa sada i vodio ovu momčad, Zorana Mamića

'Čestitam PSV-u, očitali su nam lekciju kako se igra nogomet. Nismo bili na nivou, nismo bili agresivni i nismo napravili gotovo niti jedan faul cijelu utakmicu. PSV koji je vrlo dobro držao i kontrolirao loptu iskoristio je našu neorganiziranost, prije svega u veznom redu gdje smo puno lutali, i zabio dva zaslužena gola. Lima je večeras igrao umjesto Leke jer smo znali da igrači PSV-a imaju brzu kombinatornu igru i brze igrače, a dodatni je razlog bio i težak i brz teren'.

PSV - Dinamo 2:0 (sažetak)