KRAJ ZA HRVATSKU

Dinamova zvijezda o porazu protiv Španjolske: Nemam komentara, pomalo smiješno

25.06.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija poražena je u drugom nastupu na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji od španjolske (0:1) i izgubila izglede za plasman u drugi krug natjecanja.

Poslije utakmice pred novinarima se pojavio izbornik Dragan Skočić.

'Generalno gledajući, mislim da smo zaslužili više od ovog poraza. Ekipi ne mogu ništa prigovoriti, osim ranog pogotka koji ne smijemo dobiti tako olako. Poslije toga nije bilo lako pritiskati, puno smo se trošili, a znamo da je Španjolska jako dobra momčad', pojasnio je izbornik, a njegove riječi prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatskoj predstoji posljednji susret u skupini protiv Rumunjske.

'Svaka je utakmica bitna, predstavljamo Hrvatsku i napravit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu, iako će biti teško. Uvijek naglašavam da je ovo mlada momčad koja ima potencijal za budućnost i u kojoj će četrnaestorica igrača imati pravo nastupa na sljedećem Europskom prvenstvu, a neki i na onom sljedećem. Dakle, moramo biti objektivni, koliko god nam bilo žao što nismo prošli u drugu fazu natjecanja'.

O zamjerkama u igri…

'Uvijek kad izgubiš utakmicu nešto sebi zamjeraš, ali bespredmetno je pričati o tome što bismo drukčije radili u odnosu na to kako smo se pripremali za prve dvije utakmice. Zajedno gubimo i zajedno dobivamo utakmice. Uoči utakmice sam promijenio sustav i počeo s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Promjena sustava poslije deset minuta? Odlučio sam se na promjenu kad sam vidio da igrači ne izlaze dobro i ne osjećaju dobro. Bio sam spreman na više opcija u igri i mislim da je, poslije primljenog pogotka, sve dobro funkcioniralo. Žao mi je što smo ispali jer smo jako željeli plasman u drugi krug natjecanja, svi su u svlačionici bili jako tužni. Međutim, treba se hvatati dobri stvari, a bilo ih je u našoj igri', zaključio je Skočić.

Utakmicu je prokomentirao i veznjak Martin Baturina.

'Došli smo pobijediti utakmicu, nismo uspjeli, Španjolci su bili bolji i zasluženo pobijedili. Dva dana smo se pripremali baš za situacije iz koje smo primili gol već u dvadesetoj sekundi, proučavali kako to oni rade i svejedno dobijemo gol. Nemam komentara, pomalo smiješno. Poslije tog pogotka smo promijenili sustav, bili bolji, možda su se Španjolci povukli jer su imali povoljan rezultat, ali… Jednostavno su bolji, nema tu priče. Preostaje nam još utakmica s Rumunjskoj, nadam se da ćemo ostvariti barem utješnu pobjedu', rekao je Baturina.

  • +12
EP u nogometu, U-21: Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Eduard Vinatoru/PIXSELL