FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Dinamo zapeo u četvrtfinalu, Benfica najbolja

27.05.2014 u 15:09

  • +3

Football for friendship

Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Stanzl/Pixsell

Bionic
Reading

U razdoblju od 23. do 25. svibnja u Lisabonu je održan II. međunarodni dječji forum, i to u sklopu Gazpromovog globalnog društveno odgovornog projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO.

Događanju je prisustvovalo više od 450 djece i tinejdžera iz 16 europskih zemalja: Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine.

Hrvatski predstavnici bili su mlađi pioniri GNK Dinamo Zagreb. Na malonogometnom turniru hrvatski predstavnici u osmini finala pobijedili su mađarski Vasas 4:1, a na putu do polufinala zaustavila ih je momčad turskog Galatasaraya. Natjecateljski dio je završen finalnim ogledom između Crvene zvezde i domaćina, Benfice koja je i osvojila ovaj revijalni turnir.

Za samom Forumu legendarni portugalski vratar Vitor Baia iskoristio je priliku kako bi poslao podršku Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, koje su poharane poplavama, što možete vidjeti i na priloženoj fotografiji.