ht prva liga

Dinamo večeras u Velikoj Gorici traži potvrdu naslova prvaka, u Varaždinu će se voditi grčevita borba za ostanak

20.06.2020 u 12:25

Bionic
Reading

Danas se igraju prve tri utakmice 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Na teren će prvi istrčati Inter i Osijek (Zaprešić, 18.55 sati, Arenasport 1). Od 21.05 sati igraju se dvije važne utakmice. Gorica dočekuje Dinamo (Arenasport 3) koji bi pobjedom i teoretski osigurao naslov prvaka, a u isto će se vrijeme u Varaždinu voditi teška borba za ostanak, igraju Varaždin i Istra 1961 (Arenasport 1)

Dinamo protiv Gorice večeras ima priliku pobjedom osigurati novi naslov prvaka.

'Znajući fizičke karakteristike Gorice, znamo da će biti teška utakmica. Gorica je uvijek neugodan suparnik, to smo osjetili i u prijateljskoj utakmici na Maksimiru pa s te strane želimo revanš, a s druge strane pobjedom želimo osigurati naslov. To je za nas velika motivacija i osjećamo se spremni, individualno dižemo formu i sve smo bolji', optimističan je Jovićević koji napominje:

'Ima igrača koji su došli na svoju razinu, ima igrača koji još traže svoju formu i uvjeren da će momčad izgledati puno bolje s utakmicama koje dolaze. Šest bodova u tri utakmice je rezultatski vrlo bitan učinak za nas, ali trebamo i uigravanje linija, uštimavanje igre. Ritam ponekad padne u drugom dijelu, ali sve u svemu to ide dobro i siguran sam da će biti još i bolje.'

Zdravstveno stanje u Dinamu je dobro, svi su spremni za igru osim Petra Stojanovića.

  • +8
Dinamo - Slaven Belupo, 29. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Stojanović je upitan zbog neugodnog udarca protiv Intera, sve se iskompliciralo pa ima čak dvije rupture mišića. Njega je teško zamijeniti iako Moharrami radi odličan posao i siguran sam da će nastaviti u tvom ritmu', kaže trener Dinama koji Jovićević nema straha od rotacija u momčadi i ne libi se dati šansu mlađim igračima.

'Važno je rotirati da igrači osjete da trener računa na njih. Ja kroz svoju filozofiju pokazujem to, ne libim se staviti mlade igrače koji to zaslužuju. Te igrače sam u juniorima i B momčadi upoznao, znam njihove karakterne osobine i znam da imaju potencijal za Dinamo. Iako je možda malo suludo u tako bitnim utakmicama za mene kao novog trenera stavljati mlade igrače, ja se jednostavno tako osjećam i ne bi ih stavljao da s njima ne mislim pobijediti', zaključio je Igor Jovićević.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

A Gorica nakon čak 103 dana napokon igra prvenstvenu utakmicu na svom stadionu. Sraz s Dinamom najavio je trener Gorice Valdas Dambrauskas. Gorica je u prošlom kolu izgubila od Osijeka i to je ostavilo traga...

'Nakon pobjede je atmosfera uvijek bolja, a nakon poraza lošija. U nogometu je dobra stvar što utakmice dolaze jako brzo jer nakon poraza uvijek želiš da prva utakmica počne čim prije. Nadam se i vjerujem da možemo odigrati bolje nego u Osijeku', kazao je Dambrauskas i nastavio:

  • +3
NK Osijek - NK Gorica, 29. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Mi smo napokon kući nakon dugo vremena. Ako se ne varam, nismo igrali doma od ožujka tako da se utakmica ovdje nije igrala više od tri mjeseca. Vjerujem da je to navijačima nedostajalo i da će biti navijača na tribinama koji će nas podržati. Na nama je da damo sve od sebe i da im pokažemo najbolju igru koju možemo. Siguran sam da će igrači na terenu pokazati da znaju igrati nogomet i da pobjeđujemo pandemiju, da se život vraća u normalu ako možemo igrati pred publikom. Sad možemo uživati i siguran sam da Gorica neće razočarati.'

Dinamo ima dodatnu motivaciju, pobjedom u Velikoj Gorici može potvrditi naslov prvaka.

'Ne morate mi predstavljati Dinamo, znam koja je najbolja ekipa u državi i klub poznat u cijeloj Europi. Najvažnija stvar koju trebamo naglasiti igračima i koju treba napraviti je izaći na teren bez straha i sve drugo izlazi iz toga. Kad se bojiš si napet i radiš pogreške. Ako se ne bojiš, možda ćeš isto raditi pogreške, ali ćeš na njih reagirati drugačije. Ostaješ hrabar i nastavljaš igrati onako kako najbolje znaš. Naravno da je Dinamo dobra ekipa, vjerojatni prvak, snažnija od nas, ali i mi imamo svoj plan', kaže trener Gorice koja u sedam službenih utakmica protiv Dinama ima čak pet poraza:

'I mi imamo svoje kvalitete. Pobijedili smo već Dinamo. Bila je prijateljska, ali smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet. No, imamo nekih problema. U Osijeku smo početkom drugog dijelu uveli dvojicu igrača i u drugom poluvremenu smo ih obojicu morali izvaditi van, nema trenera kojem je to drago. Mislim da mi je prvi put u karijeri da sam nešto takvo morao napraviti. Nažalost, tako je kako je. Izgubili smo Mudrinskog na neko vrijeme, nadam se ne predugo. Nadam se da će u sljedećoj utakmici konkurirati, ali protiv Dinama neće igrati. Što se tiče ostalih igrača ćemo vidjeti, donijet ćemo neke odluke u zadnji tren jer ćemo tek na dan utakmice vidjeti kakvo je stanje kod nekih igrača, mogu li igrati.'

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Varaždin i Istra 1961 vode grčevitu borbu za ostanak u HT Prvoj Ligi. Varaždinci su ohrabreni pobjedom protiv Hajduka na Poljudu u prošlom kolu.

'Još uvijek smo pod dojmovima pobjede nad Hajdukom, ali moramo sve ostaviti po strani jer još ništa nije ni blizu riješeno, na dobrom smo putu. Naravno da smo oprezni, da znamo kako reagirati u takvim situacijama. Igrači se moraju u svojim glavama brzo prebaciti, ali poslije pobjede nad Hajdukom je puno lakše jer nismo više pod takvim pritiskom kao što bi bili da smo izgubili na Poljudu, a u goste nam dolazi Istra 1961', kaže trener Varaždina Samir Toplak i dodaje:

  • +5
Hajduk - Varaždin (29. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Istra kao ekipa djeluje dobro, organizirani su, imaju hitrog Gržana, koji može napraviti probleme, imaju dobar prekid, što su pokazali i protiv Intera jer su oba pogotka bila iz prekida, a u prekidima smo bili dobri na oba posljednja susreta. Istra 1961 sigurno neće srljati, čekat će našu grešku, iako znaju napasti nakon izgubljene lopte, ali uvijek im nešto nedostaje. Protiv velikih ekipa gubili su jako tijesno. Imaju iskusnog Blagojevića, koji stvarno drži sredinu, daje ton agresiji, ima dobar slobodan udarac i svojim iskustvom doprinosi igri pulske momčadi.'

Važna se utakmica igra i u Zaprešiću. Inter se bori za ostanak, a Osijek za mjesto u Europi.

'Neće biti jednostavno jer se oni bore za ostanak i neće nas dočekati raširenih ruku tako da moramo biti maksimalno koncentrirani i spremni za igranje jedne junačke utakmice za tri boda u Zaprešiću', započeo je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Inter nikako ne leži Osijeku koji sa Zaprešićanima uvijek ima problema, a igrači Tomislava Ivkovića bi u ovaj susret trebali ući posebno čvrsto jer su im za ostanak prijeko potrebni bodovi, pogotovo na domaćem terenu.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Inter Zaprešić - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ovo nam je već četvrta utakmica s Interom i u sve tri smo gubili na poluvremenu. Jednom smo se sa Skenderom uspjeli vratiti, a dva puta smo izvukli mršavi bod s 3:3 i 1:1 tako da nemamo briljantan niz protiv njih. Kažem, bore se za ostanak i bit će čvrsti i agresivni tako da ako ne budemo pravi možemo se dovesti u probleme.'

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

U redovima Intera ne gube nadu iako su trenutno posljednji, s četiri boda manje od Varaždina koji je pretposljednji...

'Ostalo je još sedam ligaških kola, u igri je 21 bod. Treba nam jedan pozitivan rezultat kako bismo se pokrenuli prema boljim danima. Ove sezone odigrali smo tri zanimljive ligaške utakmice s Osijekom, ali svaki put su nam se izvukli. Uvjeren sam da ovaj put neće', samouvjereno je utakmicu s Osijekom najavio Frano Mlinar.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Osijek18:55
Gorica-Dinamo Zagreb21:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb29232471
2.Rijeka29157752
3.Hajduk29156851
4.Lokomotiva29155950
5.Osijek291310649
6.Gorica291091039
7.Slaven Belupo29771528
8.Istra 196129571722
9.Varaždin29491621
10.Inter Zaprešić29381817

Sljedeće utakmice

21.6.Slaven Belupo-Rijeka
21.6.Varaždin-Istra 1961
21.6.Lokomotiva-Hajduk
25.6.Istra 1961-Lokomotiva
25.6.Varaždin-Inter Zaprešić