FINALE U GRADSKOM VRTU

Dinamo uzeo i Kup; Slaven Belupo nesretno pao

10.05.2016 u 21:06

  • +7

GNK Dinamo - NK Slaven Belupo

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Bionic
Reading

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa, igranog u Gradskom vrtu u Osijeku pred oko tri tisuće gledatelja, Dinamo je svladao Slaven Belupo 2-1

Dinamo je ostvario svoj zacrtani cilj, osvojio je oba trofeja u domaćim natjecanjima. Nakon 11. prvenstva u nizu, 'modri' nogometaši stavili su ruke i na trofej pobjednika Kupa. Sasvim zasluženo! To je 14. puta kako će 'Rabuzinovo sunce' krasiti trofejnu sobu u Maksimirskoj 128.

Mamićeva momčad je od prve minute kontrolirala situaciju na terenu, imala posjed i pritiskala suparnika koji se organizirano branio. Slavenovi igrači bili su agresivni i rastrčani i mora se priznati kako je Dinamo teško stvarao opasne situacije.

No, 'modri' nisu paničarili, strpljivo su čekali na rupu u obrani 'farmaceuta' te su je pronašli u 30. minuti. Soudani je pravovremeno loptu u for, a Edson ga je pokosio. Sudac Vučemilović je opravdano pokazao na bijelu točku, a Pjaca sigurno realizirao za 1-0.

Samo par minuta kasnije sve je moglo biti riješeno, ali je usamljeni Soudani glavom pucao prego grede.

Što se tiče napadačkih akcija Slavena, Koprivničanci su bili potpuno bezopasan, tek jedan neprecizan udarac Purića iz daljine bilo je stvarno premalo za prvih 45 minuta.

Nastavak je donio ofenzivniji Slaven iako je Dinamo bio taj koji je diktirao tempo. No 'farmaceuti' su uspjeli doći do izjednačenja nakon sjajne kontre u 60. minuti. Delić je ubacio s lijeve strane, a Ejupi sa osam metara svladao Ježinu.


Sljedećih nekoliko minuta Dinamo je djelovao malo izgubljeno, ali Slaven to nije znao iskoristiti.

I u 76. minuti pala je odluka. Rog je opalio s oko 30 metara, lopta se odbila ispred Rozmana, prevarila ga i završila u mreži za konačnih 2-1. Nesretan pogodak koji ide na dušu koprivničkog vratara.


Do kraja utakmice Slaven nije ozbiljnije ugrozio Dinamova vratara i 'modri' su stigli do dvostruke krune.

DINAMO: Ježina - Matel, Sigali, Schildenfeld, Sosa - Antolić, Machado (od 72. Fernandes) - Soudani (od 72. Hodžić), Ćorić (od 87. Henriquez), Pjaca - Rog
SLAVEN BELUPO: Rozman - Purić, Edson, B. Musa, Štiglec - Pokrivač, Jambor - Ozobić, Christensen, Delić (od 71. Križman) - Ejupi