SuperSport HNL

Dinamo u gostima kod Istre, Osijek dočekuje Rudeš; evo gdje gledati današnje utakmice

27.01.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Subotnji program 20. kola SuperSport HNL-a donosi nam dva zanimljiva susreta. Prvo će na teren Osijek i Rudeš (14.50 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će svoj ogled odigrati Istra 1961 i Dinamo (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Nastavak sezone SuperSport HNL-a bit će napetiji nego što su mnogi mislili, a danas su u 20. kolu na rasporedu utakmice Osijek - Rudeš (14.50 sati, MAXSport1, MAXtv) te Istra 1961 - Dinamo (17 sati, MAXSport1, MAXtv). Posebno bi zanimljivo moglo biti u Puli gdje uzdrmani 'modri' traže iskupljenje nakon sramotnog domaćeg 3:0 poraza od Lokomotive...

OSIJEK - RUDEŠ (14.50 sati, MAXSport1, MAXtv)

Osijek na svom terenu dočekuje posljednji Rudeš. Zoran Zekić odradio je pripreme i u nastavak sezone njegova momčad ulazi s puno motiva i visokih ciljeva.

'Jedva čekam da krene. Odradili smo pripreme, zadovoljan sam da su svi zdravi i na raspolaganju. Sad ćemo vidjeti kako smo radili. Otvaranje prvenstva daje uzbuđenje, često bude i nervoze. A Rudeš je nezgodan protivnik s trenerom s kojim su ostvarili dobre rezultate. Došao im je Doležal, Grezda i još neki… Velik je ulog, ali ne smijemo shvatiti olako. Moramo biti mirni, ali i agresivni s energijom i trkom od prve minute da se postavimo kako želimo', kaže Zoran Zekić i dodaje:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

'Treba se pokazati na terenu. Prva je utakmica, imamo strane suce. Nadam se da će se prilagoditi što bolje. Dosta je izazova. Svjedoci smo da su pripreme jedno, utakmice drugo.'

Naglasio je Zoran Zekić kako je jako sretan i zadovoljan što je klub produžio ugovor Jugoviću, aktivirao otkup za Mkrtčjana te angažirao Cokaja iz Panathinaikosa:

'Želim dečkima puno sreće, da se radujemo svi. Cokaj je bio želja, duže je nešto potrajalo ali što je, tu je. Igrao je ligu, brzo će se aklimatizirati. Siguran sam da će biti snaga. Posebno zadovoljstvo imam zbog Juge. Zaslužio je ovo svojim ponašanjem, igrama, odnosom prema klubu, navijačima i svima nama. Čast mi je da ga imam u svlačionici', zaključio je trener Osijeka.

Bilo je ove zime puno promjena u igračkom kadru Rudeša, jer otišli su Tomečak, Matić, Campos, Pavlek, Lazarov i Simović, a došli Čorić, Doležal, Grezda. U kakvom su stanju, i mogu li pomoći već protiv Osijeka?

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'U igri prema naprijed riješili smo priču, dok u obrani još moramo popuniti prazninu, posebice na stoperu i lijevom beku. Vjerujem da će klub reagirati što žurnije, kako bi i tu imali što veću širinu. Mene je više mučio velik broj primljenih golova, nego manji broj postignutih. Moramo raditi na fazi obrane, kako cijele momčadi, tako i zadnje linije. A baš nam tu fali kvantiteta i kvaliteta', kaže trener Rudeša Davor Mladina i dodaje:

'Jedva čekamo da počne. Mislim da možemo biti zadovoljni s odrađenim pripremama na našem terenu, momci su sve odradili dosta dobro, a što je najvažnije, nismo imali nikakvih ozbiljnijih ozljeda. Evo, i sa zadnjom utakmicom, prijateljskom protiv Aluminija, u kojoj smo pobijedili 3:2, podiglo se i samopouzdanje, te s velikim motivom putujemo u Osijek.'

ISTRA 1961 - DINAMO (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Na Maksimiru 'vrije' nakon debakla i sramotnog 3:0 poraza od Lokomotive u odgođenoj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a. I sad takav uzdrmani Dinamo dolazi u goste Istri 1961.

'Veliki je šok ono što se dogodilo, analizirali smo utakmicu, neke stvari su i dalje nejasne. Ne možemo se vraćati u prošlost, moramo gledati naprijed', kaže trener Dinama Sergej Jakirović koji je nekim čudom preživio nakon poraza od 'lokosa':

'Ništa nije ukazivalo na to da ćemo biti tako loši. Razgovarao sam otvoreno s igračima. Oni su ljuti i bijesni na ono što se dogodilo, ja sam uvjeren i vjerujem da će to kanalizirati u energiju koja će nam donijeti puno bolju prezentaciju.'

Pojavile su se glasine o sukobu trenera i Brune Petkovića koji je navodno odbio trenirati...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nije istina da nije želio trenirati, ne znam kome trebaju takve insinuacije i priče. Imao je temperaturu, što je normalno, ima i moj pomoćni trener temperaturu već dva dana. Bruno je na dispoziciji i sve je dobro', kazao je Jakirović te otkrio tko sve ne konkurira za utakmicu protiv Istre:

'Nemamo Mišića zbog tri žuta. Šutalo i Perić su out, nemamo tu puno opcija. Bit će dvije do tri promjene u vezi i napadu. Ogiwara? Imao je distorziju gležnja, vraćamo ga polako kroz treninge.'

Trener Istre 1961 David Catala protiv Dinama ne može računati na prvog strijelca momčadi, Ante Erceg propustit će susret s 'modrima' zbog tri žuta kartona.

Finale Arena kupa: Istra 1961 - Slaven Belupo 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Znamo da nas čeka veliki izazov, teška utakmica, ali kao i uvijek pozitivan sam, igrači izvrsno treniraju i uvjereni smo da sutra možemo odigrati dobru utakmicu. Želimo navijačima dati pobjedu', kaže Catala i dodaje:

'Idemo bez straha, vjerujemo da mi to možemo. Želim da napravimo korak naprijed u ovom dijelu sezone, pokazati novo lice, biti hrabri i igrati bez straha. Nemamo što izgubiti, očekujem da se natječemo više nego ikada, da se igrači bore 90 minuta i da idu naprijed bez straha.'

Standings provided by Sofascore