MAXTV PRVA LIGA

Dinamo u drugačijem sastavu dočekuje 'stare mušterije'

02.08.2014 u 14:27

Bionic
Reading

Dinamo dočekuje Zadar s dosad dvije pobjede u dva susreta. Zoran Mamić najavio je promjene u momčadi, dok trener Zadra Milin nema većih problema s ekipom

Dinamo na početku sezone možda ne oduševljava igrom, ali upisuje pobjede. A, to je najvažnije. U prvenstvu će se vjerojatno ubrzo stvoriti prednost u odnosu na konkurenciju, u Europi se preskaču prepreke. U Dansku su otputovali s dosta opreza, nakon prvog poluvremena se vidjelo kako je to bilo s razlogom. Bili su u podređenom položaju i samo ih je nepreciznost danskih igrača spasila rezultatskog minusa. U drugom poluvremenu su ipak zaigrali bolje i na kraju zasluženo pobijedili. Prolaz nije osiguran, ali je napravljen veliki korak prema njemu. Sada slijedi povratak u MAXtv Prvu ligu, gdje ih čeka potpuni autsajder, momčad od koje su izgubili četiri puta u 47 nastupa uz gol razliku 117:37.

- Čeka nas utakmica sa Zadrom u kojoj želimo nastaviti seriju pobjeda i prikazati sve bolju i bolju igru. Pretpostavljamo da će Zadar igrati dosta zatvoreno, a naša želja je što prije "otvoriti bravu" i utakmicu usmjeriti na naš mlin - rekao je trener Mamić pa nastavio o samom sastavu:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.


- Sigurno će biti promjena; da. Teško mi je reći koliko točno, još imamo i trening navečer pa ćemo vidjeti. Standardizacija je sigurno dobra, ali ja bih spomenuo optimalizaciju gdje želimo da što više igrača bude u formi. Ako ćemo pet utakmica zaredom igrati u istom sastavu onda sedam ili deset drugih igrača ne mogu biti u optimalnoj formi. Treba naći balans, nekakvu sredinu između toga. To su čari trenerskog posla, nije ništa novo i tako je oduvijek.

Ako ćemo se igrati vidovnjaka i probati predvidjeti koji će igrači na klupu, vjerojatno je riječ o Šimuniću, Pivariću i Antoliću. Njihove zamjene bi trebale biti Šimunović, Ibanez i Pjaca. Naravno, nije isključena da bude još neka ili ne bude neka od ovih.

Problemi s ozljedama su standardni, nedostaju igrači koji nisu niti prošli pripreme te se na njih ne računa još neko vrijeme.


Zadar je pobjedom u prošlom kolu skinuo mali teret s leđa, pa sada nešto mirnije dolaze u Maksimir. Svjesni kako im šanse baš i nisu velike, gotovo sigurno će se orijentirati na defanzivu, pa što bude.

Kladite se pametno!

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

- Oni su prava europska momčad koja zaslužuje respekt. Ne treba niti govoriti da su u odnosu na nas veliki favoriti. Naša je obveza odigrati najbolje što u ovom trenutku možemo. Protiv svakoga treba pronaći motiv, pa tako i danas. Nismo opterećeni rezultatom, mi smo danas autsajderi - rekao je napadač Ivančić.

Trener Milin je pak najavio jednak sastav onome koji je upisao pobjedu protiv Osijeka. To pak znači formaciju 3-5-2 s gustom i agresivnom sredinom. Napadačke ambicije će uglavnom ograničiti na prekide te dvojac Ivančić - Terkeš.

Dobra vijest za Milina je da nema problema s izostancima, no pitanje je koliko to može utjecati na ishod pobjednika u ovakvoj korelaciji snaga.