STIŽE NAKON JUVEA, ALI...

Dinamo u Bugarskoj pronašao novog trenera; ništa od Hrvata?

26.09.2016 u 09:48

Bionic
Reading

Ako je informacija kojima raspolažu Sportske novosti točna, Dinamo će protiv Juventusa voditi Željko Sopić, a u derbiju protiv Hajduka mogao bi to raditi Bugarin Ivajlo Petev. Međutim, bugarski mediji doznali su kako Bugarski nogometni savez ne želi dati dozvolu Petevu da preuzme Dinamo...

Aktualni bugarski izbornik Ivajlo Petev u ekskluzivnom intervjuu za Sportske novosti potvrdio je da će nakon raskida ugovora s nacionalnim savezom u sljedećih nekoliko dana doći u Zagrebi i preuzeti hrvatskog prvaka Dinamo.

Sportskim novostima tu je vijest 'prišapnuo' savjetnik Zdravko Mamić, a potvrdio ju je sâm Petev.

'Da, recimo da sam 90 posto novi trener Dinama', kazao je Petev

Petev je već bio kandidat za Dinamovog trenera u dva navrata, a posljednji put preduhitrio ga je Zlatko Kranjčar.

No sjedio je Petev već na maksimirskoj klupi. Bilo je to u sezoni 2012./13., kada je s Ludogorecom igrao u pretkolu Lige prvaka. Nakon 1:1 u Razgradu Čačićevu je momčad do pobjede u osmoj minuti sudačke nadoknade do pobjede odveo Domagoj Vida.

Tako se ipak nije dogodilo da na klupu Dinama sjedne netko od hrvatskih stručnjaka kao što su Zoran Zekić, Željko Kopić ili Samir Toplak. Čelni ljudi Dinama ipak su se odlučili za strano rješenje...

Međutim, prema pisanju poznatog bugarskog portala TV postaje BTV Ivajlo Petev i dalje ostaje na klupi bugarske nogometne reprezentacije. Razlog je vrlo jednostavan; spomenuti portal piše kako Bugarski nogometni savez ne želi dati dozvolu Petevu da kao bugarski izbornik postane i trener Dinama te tako praktički sjedi na dvije klupe u isto vrijeme.

Cijeli članak pročitajte OVDJE