VELIKA PREDNOST, PA...

Dinamo se provukao u Stanovima!

05.04.2014 u 21:16

  • +7

MAXtv Prva liga, 29. kolo, Zadar - Dinamo

Izvor: Cropix / Autor: Jure Mišković

Bionic
Reading

U subotnjoj utakmici 29. kola MAXtv Prve lige u večernjem terminu Dinamo je slavio u Stanovima protiv Zadra 2:1

Nakon poraza u Osijeku, aktualni hrvatski prvak vratio se na pobjednički kolosijek, ali pred 2500 gledatelja nije briljirao.

Minuta šutnje

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za Zadrova nogometaša Hrvoja Ćustića koji je smrtno stradao na utakmici u Stanovima prije šest godina.

'Modri' su poveli već u četvrtoj minuti kada je s 18 metara snažno pogodio Fernandes te su rutinski kontrolirali utakmicu. U 38. minuti bilo je 2:0 nakon što je Čop pretrčao domaće braniče i s desna iskosa svladao Matkovića. Što se tiče Zadra, on je u prvom poluvremenu imao gredu Ivančića (32. minuta) i to je bilo to.

U nastavku smo vidjeli nešto odlučnijeg domaćina, ali Dinamo je bez većih muka držao veliku prednost. I onda u 71. Weitzer je oštro ubacio s lijeve strane, a Tadić bio na pravom mjestu za smanjenje vodstva.

Uslijedila je prava drama, Zadar je krenuo na 'sve ili ništa', pogodio vratnicu u 85. (Weitzer), stvorio još nekoliko obećavajućih situacija u suparničkom šesnaestercu, ali promjene rezultata nije bilo. Dinamo se u Maksimir vraća s tri boda.