bjelica prezadovoljan

Dinamo polako hvata zalet, Gavranović i Gvardiol za sigurnu pobjedu protiv Austrije

02.07.2019 u 22:15

Bionic
Reading

U drugom pripremnom susretu u Sloveniji igrači Dinama odmjerili su snage s momčadi Austria Klagenfurt, pokazali su odličnu igru i upisali 2:0 zasluženu pobjedu. Strijelac je u 49. minuti bio Mario Gavranović, dok je konačni rezultat postavio talentirani 17-godišnji Joško Gvardiol u 65. minuti susreta.

Kako prenosi službena stranica kluba, 'modri' su krenuli u sljedećem sastavu: Na golu Livaković, stoperi Theophile i Dilaver,na bokovima Stojanović i Leovac. Zadnji vezni Ademi i Gojak, a vezna linija Hajrović, Petković i Oršić. Špica je Gavranović.

Momčad trenera Bjelice dominirala je u prvom poluvremenu i nizala prilike, iako golove nažalost nismo vidjeli. Odlična situacija za Dinamo u 21. minuti kada je Stojanović gurnuo na par metara za Gojaka čiji pokušaj brani austrijski vratar. Par minuta kasnije silovito je s 20-ak metara pucao na drugoj strani Aydin, a lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

U 29. minuti Oršić s ruba kaznenog prostora loptu šalje malo pokraj gola, a par minuta kasnije novi pokušaj. Hajrović je izveo korner s desne strane, a Leovac na drugoj vratnici gađao bliži kut gdje spremno reagira i brani vratar Rico. U 34. minuti Stojanović je precizno dodao na drugu vratnicu do Petkovića, a njegov pokušaj protivnički vratar brani.

38. minuta donijela je najizgledniju situaciju u prvom dijelu. Oršić je s iskosa s lijeve strane s nekih 20 metara ubacio pred gol, a Gavranović glavom iz blizine pucao u vratara Austrije od kojeg se lopta odbila u vratnicu pa izvan terena. Razigrani Plavi unatoč nizu izglednih prilika nisu postigli pogodak u prvih 45 minuta.

  • +7
Nogometaši GNK Dinamo na jutarnjem treningu u Murskoj Soboti Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme donijelo je nove lijepe situacije za momčadi Dinama, a od izmjena umjesto Dilavera na terenu je bio mladi Gvardiol. Vidjeli smo uskoro i zasluženo slavlje za 'plave'. Petković je pronašao Hajrovića koji se na preko 30 metara odlučuje za direktni šut na gol, vratar Austrije brani, a odbijenu iz kaznenog prostora u mrežu posprema Gavranović za 1:0.

U 65. minuti nakon kornera za Dinamo s lijeve strane, na suprotnoj strani na odbijenu je stigao Hajrović i precizno ubacio u peterac gdje je sjajni mladi Gvardiol u skoku glavom loptu poslao u protivničku mrežu. U 78. minuti nakon kornera s desne strane odbijenu je loptu Ademi poslao silovito u desnu vratnicu. Do kraja prijateljskog ogleda nije bilo promjene rezultata.

Dinamo već dan kasnije, u srijedu 3. srpnja igra sljedeću prijateljsku utakmicu, a protivnik je slovenski klub NK Dekani. Utakmica počinje u 18:30 sati u Murskoj Soboti, uz prijenos uživo na YouTube kanalu Dinama i Hrvatskoj nogometnoj televiziji.