Novo pojačanje

Dinamo oteo talijanskom velikanu klinca od 17 godina koji zabija golove kao na traci; zbog ovog Kamerunca morala je reagirati i FIFA

18.03.2020 u 14:09

Bionic
Reading

Dok je na snazi prekid svih prvenstvenih utakmica u HT Prvoj ligi, zbog epidemije koronavirusa, u zagrebačkom Dinamu ne miruju i ponosno su objavili kako je njihov novi igrač Daniel Tueto

Riječ je o još jednom tinejdžeru koji je i službeno postao igrač Dinama nakon što je potpisao ugovor s klubom iz Maksimira. Daniel Barel Tueto Fotso – kako mu je puno ime – je 17-godišnji nadareni kamerunski napadač (rođen je 20. veljače 2003.), a važno je naglasiti kako je Fifa morala službeno odobriti cijeli posao. U Dinamu se nadaju kako je Daniel Tueto 'kapitalac' kao i njegov prethodnih Dani Olmo koji je također, tek nakon odobrenja Fife, postao igrač Dinama.

Podsjetimo, razlika je u tome što je Olmo došao u ljeto 2014. kao 16-godišnjak iz Barcelone, dok je Tueto nešto stariji, a njegov klub bila je Roma, talijanski velikan.

Treba također reći kako je Tueto na pragu mlade kamerunske reprezentacije i ujedno je četvrti Kamerunac u Dinamovoj povijesti.

U aktualnoj se momčadi već nalazi njegov sunarodnjak François Moubandje. Iako maksimirski branič nastupa za švicarsku reprezentaciju, rođen je u Kamerunu. Štoviše, Moubandje i Tueto su, ne samo sunarodnjaci već i – sugrađani! Njihov je rodni grad Douala, a zanimljivo je da ondje egzistira klub 'odnekud poznatog' imena – Dynamo.

Obojici su maksimirsku stazu još ranije utabali Kamerunci Patrice Kwedi koji je ovdje nastupao 2002. godine i Mathias Chago koji je s plavima, uz kraće prekide, bio od 2005. do 2011.

Tueto će biti veliko pojačanje u sastavu Dinamovih juniora koji će, pod vodstvom trenera Igora Jovićevića, u četvrtfinalnom okršaju protiv Benfice nastojati izboriti plasman na završni turnir UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih.

Dodajmo kako je novi igrač Dinama u mlađim uzrastima Rome upisao dojmljivu statistiku: u 29 ligaških nastupa postigao je 21 pogodak! Štoviše, samo je na startu natjecanja, u prvih pet utakmica, čak osam puta tresao mrežu. Imao je priliku trenirati i s prvom momčadi Rome. Još je ranije u mlađim uzrastima nastupao za SPAL Ferraru i Atalantu. Tako je Dinamo dobio napadača koji zabija golove kao na traci. Ako tako nastavi u prvoj momčadi Dinama - eto novog kapitalca!