ŠUTALO TEŽE OZLIJEĐEN

Dinamo ostao bez stopera, a povratak ovog 'klinca' ima smisla samo pod jednim uvjetom

18.12.2023 u 16:38

Bionic
Reading

U okršaju protiv kosovskog Ballkanija, Dinamov stoper Boško Šutalo zaradio je ozljedu gležnja, a prema liječičkim prognozama, s terena bi trebao izbivati dva mjeseca. Nažalost po igrača, to je samo nastavak svih pehova koji su ga počeli pratiti po dolasku u zagrebački klub

Boško Šutalo u ljeto 2022. godine stigao je u Dinamo, a Modri su ga platili četiri milijuna eura. Međutim, već u kolovozu iste godine na utakmici protiv Šibenika zadobio je teško ozljedu, od koje se oporavljao do početka ove sezone.

Naravno, u Dinamu su u međuvremenu morali tražiti nova rješenja, stigli su Bernauer i Sosa, vraćen je Theophile-Catherine, a sve je veću minutažu počeo dobivati i Mauro Perković. Doduše, ne na svojoj poziciji, već na beku.

Šutalo se pred početak ove sezone stavio trenerima na raspolaganje, skupio je 15 utakmica, s time da u nekima i nije bio baš na nivou na kakvom ga se očekivalo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sada je pak zadobio ozljedu zbog koje ga neće biti na terenu barem dva mjeseca, pa se sve glasnije spominje povratak Morena Živkovića s posudbe u Lokomotovi. Jer očito Bernauer i Sosa nisu kapacitet koji bi zadovoljio trenera Jakirovića.

Dinamo u prvenstvu zaostaje za Hajdukom i logično je da se pred nastavak sezone aktualni hrvatski prvak dodatno kompletira.

  • +38
Dinamo - Ballkani Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ali razmišljanja smo da bi povratak Živkovića, koji je u Lokomotivi uhvatio ritam igranja u najjačem rangu, ukoliko bude sjedio na klupi i samo popunjavao zapisnik, bio kontraproduktivan. Naravno, ukoliko bi pak imao zapaženu minutažu, dodatni pritisak bio bi mu i dodatni plus.

Dakle, sada je na Dinamovim čelnicima, koji 'kroje' Živkovićevu sudbinu da procijene žele li od ovog 19-godišnjaka napraviti 'projekt kluba', ili bi ga povlačenjem s posudbe i stavljanjem na klupu - zaustavili u razvoju karijere.