SKUPŠTINA REKLA MOŽE

Dinamo na putu za privatnike, o statutu tajno...

23.02.2015 u 20:00

Bionic
Reading

U Dinamu je održana sjednica Izvršnog odbora kluba nakon kojeg je tradicionalno upriličena skupština koja je izglasovala donešene odluke

Na Dinamovim skupštinarima ovog je ponedjljka bilo da daju legitimitet idućim prijedlozima. Usvojeno je bez galame financijsko izvješće prema kojemu je Dinamo u 2014. potrošio (rashodi 211 milijuna kuna) puno više nego zaradio (prihodi 120 milijuna), te se prešlo na 'ključnu' točku dnevnog reda - pribatizacija.

Skupština, koja uvijek sve prijedloge prihvaća jednoglasno, podigla je DA na prijedlog o privatizaciji kluba. Svečani trenutak upriličio je i govor Zdravka Mamića koji je javno poručio: 'Kažete da smo prčija, evo vam sada dionice.'

Preoblikovanje kreće prvim od četiri koraka, a to je ponuda Gradu ako želi preuzeti polovinu dionica. Nakon toga slijede članovi koji imaju dvije prilike za kupovinu, a ostatak će ići na raspolaganja bilo kome.

Čekao se i odgovor Dinama na rješenje Sportske inspekcije koja je naložila promjene u klupskom statutu. O tom dijelu tumačio je Tomislav Svetina i objasnio skupštinarima kako se promjene u statutu moraju izmijeniti. Dobio je podršku 67-ice okupljenih, no na sjednici se nije javno izjasnilo kakve su konkretno promjene. Skupštinari su promjene dobili u pozivu na sjednicu.

Naglašeno je i kako Dinamo nema problema s likvidnosti, kako je podmirio sve račune s Novom godinom, te kako će manjak od 90 milijuna kuna ove godine nadoknaditi odštete za Brozovića i Čopa koje bi trebale doći u 2015. Ipak, Zdravko Mamić je tijekom obrazlaganja svoje odluke da Dinamo krene u preoblikovanje naglasio i kako ih na to tjera neimaština. Ponovio je i kako kao d.d. može otići 15 milijuna eura u minus, a kao udruga samo 5 milijuna... Zašto ako su tako likvidni?