MAXTV PRVA LIGA

Dinamo na oprezu: Osijek je 'plutajuća mina' koja je ove sezone već slavila na Maksimiru

01.04.2017 u 14:45

Bionic
Reading

U 26. kolu MAXtv Prve lige Osijek večeras gostuje kod Dinama na Maksimiru (Arenasport 3, 19 sati). 'Modri' nemaju pravo na kiks, moraju jurnuti po tri boda, a sve kako bi imali čistu situaciju uoči velikog derbija s Rijekom sljedećeg vikenda na Rujevici

Iako je u pet utakmica nastavka prvenstva zabilježio stopostotni učinak, Dinamo i dalje za vodećom Rijekom zaostaje četiri boda. U sljedećem kolu modri gostuju kod Rijeke, te je posve jasno da nemaju prostora za kiks protiv trećeplasiranog Osijeka, koji ih je iznenadio početkom rujna prošle godine, u 8. kolu MAXtv Prve lige, i pobijedio 1:0 u prvoj ovosezonskoj utakmici u Maksimiru.

Bit će veliki motiv Dinama da se osveti gostima, koji su pak bez pritiska, Europsku ligu su osigurali, te mogu odigrati posve mirno sve dvoboje do kraja, pa tako i ovaj.

'Ono što mi je najvažnije jest da su se svi igrači iz svojih reprezentacija vratili zdravi, nema ozljeda, nema novih problema. Neki su manje, neki više umorni, stoga imam dvojbi oko sastava, međutim, to nisu neki posebni problemi i vjerujem da ću ih kvalitetno otkloniti', pojašnjava trener Dinama Ivajlo Petev, a braniči Sigali i Benković su teže ozlijeđeni i oni ove sezone više neće igrati, kao ni otpisani napadač Henriquez.

Svi ostali igrači su Petevu na dispoziciji, a Soudani se mora paziti žutog kartona jer ako ga dobije, neće moći igrati protiv Rijeke u sljedećem kolu. Alžirac bi mogao biti posebno nadahnut, u petak je potpisao novi, trogodišnji ugovor s Dinamom!

'Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu protiv neugodne momčadi. Očekuje nas dobra atmosfera i protiv Osijeka želimo izgledati dobro i još jednom uzeti sva tri boda', jasan je Ivajlo Petev, a raspucani Hodžić opet će biti u špici, iza njega Soudani, Sammir i Ćorić.

S tri pobjede u nizu Osijek se učvrstio na trećem mjestu i neće ga izgubiti ni ako doživi danas poraz u Maksimiru. Dobra je to pozicija za sastav Zorana Zekića, koji je željan dokazivanja, makar zna da će biti jako teško reprizirati rezultat iz prošlog ogleda ovdje. Tada je Josip Knežević već u 2. minuti donio Osječanima prednost, koju su sačuvali do kraja.

'Nemamo se čega plašiti i biti nespokojni. U igri su tri boda, jednako su važna i nama i Dinamu. Tri utakmice u nizu u posljednje vrijeme riješili smo u svoju korist i želja nam je nastaviti s uspjesima. Sastav će biti najbolji, koji u ovom trenutku možemo sastaviti', kaže trener Osijeka Zoran Zekić, a najveća briga mu je ozljeda prvog golmana Mikulića, kojeg će mijenjati mladi Malenica. Branič Lukić i zadnji vezni Lesjak utakmicu propuštaju zbog kartona, a Ejupi će naravno predvoditi napad uz podršku Bobana, Kneževića i Lope. Kontre i prekidi mogli bi biti najčešća oružja gostiju za ugrožavanje vratara modrih.

'Svi smo u dobrom stanju i u pozitivnom ozračju. Idemo u Maksimir po bodove, po pobjedu. Ničim nas Dinamo ne može iznenaditi. Znamo da je veći pritisak na njemu, odnosno na njegovim igračima. Dinamo je taj, koji mora u igru ući tvrdo i čvrsto s napadačkom orijentacijom. Nas će sigurno pokušati ograničiti na kontranapade, ali imamo mi i svoj plan. Ne mislimo se samo braniti, već nadigravati i organizirano suprotstaviti na najbolji mogući način', kazao je glavni organizator igre gostiju i Dinamov 'krvnik' Josip  Knežević.