VIŠE OD TISUĆU SPORTAŠA

Dinamo na hodočašću u Mariji Bistrici

04.05.2009 u 20:08

Bionic
Reading

Sportsko hodočašće marijanskome svetištu u Mariji Bistrici nisu propustili ni nogometaši Dinama i Lokomotive koje je predvodio izvršni dopredsjednik maksimirskog kluba Zdravko Mamić koji se srdačno pozdravio sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem

Na tradicionalnom sportskom hodočašću marijanskome svetištu u Mariji Bistrici popodne se okupilo više od tisuću sportaša i to ponajviše iz zagrebačkih klubova, a euharistijsko slavlje u bazilici majke Božje Bistričke predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Zapitavši 'Koju vezu ima uskrsno Evanđelje sa sportom?', kardinal Bozanić je rekao kako su na 'uskrsno jutro svi trčali na grob i do groba. Trčali su jer su osjećali da je cilj ispred njih i da još nisu sve postigli. Sport je jedno natjecanje, i sport ima cilj i svi su u žurbi. Sport ne trpi lijenost i mrtvilo, već traži akciju i aktivnost, traži djelovanje. I uskrsno jutro traži i unosi novu dinamiku, novi pokret koji dolazi do Boga'.

'Kad su se vratile žene i apostoli sa Kristova groba, nešto drugo se događa : oni više nisu sami, događa se zajednica. Oni donose novu vijest, o novoj radosti - pobjedi. Najveći pobjednik na ovoj zemlji je Isus Krist ', kazao je u propovijedi nadbiskup Josip Bozanić.

Nadbiskup Bozanić je rekao da sportaši na hodočašću u svetištu Majke Božje Bistričke žele Presvetoj Bogorodici Mariji prikazati njihove nakane da ih ona prinese pred Isusa.

'U svakome se radu osjeća da puno toga ovisi o nama, ali puno toga ne ovisi jer smo svi u Božjoj ruci. Isus nam govori kako se moramo ponašati u sportu i prati nas do budućih pobjeda', istaknuo je kardinal Bozanić.

Prinose darova tijekom mise čitali su predstavnici klubova.