LIGA PRVAKA

Dinamo na danske prvake, susjedima težak ždrijeb!

18.07.2014 u 12:35

Bionic
Reading

U Nyonu su europski klubovi, među koje spada i zagrabački Dinamo, saznali svoje potencijalne protivnike u trećem pretkolu Lige prvaka. Zagrebački su modri izvukli danskog prvaka Aalborg, vrlo tešku prepreku na putu prema elitnom europskom natjecanju. Naravno, ako prvo prođu Žalgiris, što je nakon prve utakmice gotovo pa izvjesno

Gledajući ždrijeb, uz iznimku Legije iz Varšave, Aalborg se čini kao drugi najteži suparnik kojeg je Dinamo mogao dobiti, iako su dobre vijesti da je zagrebački klub u prošlosti redovito prolazio skandinavske prepreke, iako od kada je hrvatske nezavisnosti nije igrao protiv danskih klubova.

Prva će se utakmica odigrati u Danskoj, na rasporedu 29. ili 30. ovog mjeseca. Uzvrat u Zagrebu igra se 5. ili 6. kolovoza.

Od drugih parova, zanimljivi su susreti Feyenoorda i Bešiktaša, kojeg vodi naš Slaven Bilić. Treba podsjetiti, nizozemski su viceprvaci bili klub koji je, odmah iza Bayerna, dao najviše igrača u polufinalu Svjetskog prvenstva. Također, beogradski će Partizan imati priliku za revanš protiv bugarskog Ludogorca, dok će Zrinjski ili Maribor u trećem kolu na vrlo teško suparnika – Maccabi iz Tel Aviva.

'Nismo odigrali još drugu utakmicu protiv Žalgirisa i maksimalno se moramo koncentrirati na taj susret, a onda ćemo razmišljati što će biti dalje. Prošlih par dana se pričalo o Partizanu, sada će svi o Aalborgu i ja to razumijem, ali zaista mi nema smisla pričati o tome kada je to sve još daleko i nismo u 3. pretkolu. Nije niti sportski niti profesionalno. Idemo odigrati Žalgiris pa ćemo onda pričati o tome što nas čeka', objasnio je trener Modrih.

Ovo su svi parovi trećeg kola Lige prvaka: