BILO JE I VRIJEME

Dinamo konačno dočekao povratak pravog Soudanija!

26.08.2015 u 09:37

Bionic
Reading

Nakon šest mjeseci kreativne pauze, Soudani ponovo igra odlično u dresu Dinama, što je okrunio s četiri pogotka u zadnje tri utakmice. Velika je to vijest za 'modre' za nastavak MAXtv Prve lige i grupnu fazu Lige prvaka...

Prije pojave Marka Pjace, alžirski 27-godišnji napadač bio je daleko najbolji nogometaš u 'modrom' dresu. Njegovi impresivni nastupi posljednjih su godina nosili Dinamo prema domaćem trofejima, a isticao se i u europskim utakmicama.

Ipak, nakon afričkog Kupa nacija ove veljače Soudani se u klub vratio u slaboj formi i do kraja prošle sezone nije igrao dobro. Ni novu nije započeo briljantnim nastupima, no u posljednje vrijeme polako se dizao, da bi u zadnje tri utakmice zablistao kao u najboljim danima, s četiri postignuta pogotka.

U uzvratu protiv albanskog Skenderbeua Soudani je odigrao svoju najbolju utakmicu nakon dugo vremena, okrunivši ju s dva gola, asistencijom i jako dobrim dojmom koji maksimirske tribine znaju cijeniti.

Za Dinamo je Soudanijev povratak u formu velika vijest. Ne samo što je klub duplo jači s njim na visokom nivou, već je to dokaz da je ostao motiviran i željan uspjeha u 'modrom' dresu.

Pisalo se dosta o želji Alžirca za odlaskom, no i sam je svjestan da se ne može prodati ako se ne pokaže na europskoj sceni. Ove jeseni dobit će priliku u elitnom klupskom nogometnom natjecanju. Ako bude impresivan, Dinamo će financijski i rezultatski profitirati. Takav igrač može otići samo uz veliku novčanu odštetu...