bod kao kuća

Dinamo juniori kreirali senzaciju i pokazali seniorima da se može igrati i protiv Cityja

01.10.2019 u 17:53

Bionic
Reading

U drugom kolu juniorske Lige prvaka mladi igrači Dinama, koje vodi Igor Jovičević, gostovali su kod Manchester Cityja te se s ovog teškog gostovanja kući vraćaju s osvojenim bodom nakon remija 2:2

Nakon pobjede 1:0 protiv Atalante u prvom kolu juniorske Lige prvaka, mladi Dinamovi nogometaši ovog su puta imali puno teži zadatak. Bez obzira što je Atalanta (bila) juniorski prvak Italije, mlada momčad Manchester Cityja ipak je dimenzija više, jer kada mladog igrača Rogersa, plate čak 4 milijuna funti, jasno je s kakvim ambicijama i ova Cityjeva momčad igra u ovom natjecanju.

Domaćini su poveli u 18. minuti, nakon jednostavne akcije i oduzete lopte na sredini terena, koja je stigla do kapetana Doylea te koji je udarcem s pet, šest metara od gola pogodio za 1:0.

Iako su domaćini bili dominantniji, Leon Šipoš uspio je vratiti neizvjenost ovoj utakmici, zabivši za 1:1 u 27. minuti nakon što se našao sam pred golmanom.

Do odlaska na odmor, City je uspio stiću u vodstvo. Naravno, posve zasluženo, no možemo i žaliti što sudac možda nije koju sekundu ranije poslao igrače u svalčionicu. Ovako je Adrian Bernabe Garcia osigurao svojoj momčadi mirnije drugo poluvrijeme.

U drugom dijelu, od samog početka nastavila se apsolutna dominacija domaće momčadi, ali Josipović je u nekoliko navrata branio čudesno i samo zahvaljujući njemu prednost domaćih nije bila veća.

A kada već nisu zabili oni, stigla ih je kazna. Leon Šipoš u 80. minuti postigao je svoj drugi gol te doveo svoju momčad na korak do senzacije.

Pokušali su domaćini do kraja ipak spriječiti senzaciju, ali udarac Bernabea u 82. minuti nije bio dovoljno precizan, pa je tako, uz pet minuta sudačke nadoknade, ostalo 2:2.

Dinamo je na startu istrčao u postavi Josipović - Hrvoj, Gvardiol, Šutalo, Jurišić - Krizmanić, Kocar, Janković - Marin, Karrica, Šipoš.

Nakon dva kola Dinamo i Manchester Ciyt imaju po četiri boda, dok su Šahtar i Atalanta dosad osvojili po bod.

U sljedećem kolu, 22. listopada, Dinamo gostuje kod Šahtara.

  • +5
Manchester City - Dinamo, 2. kolo juniorske Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Juniori Dinama će ove sezone igrati u 'Champions League Path' dijelu ždrijeba, a protivnici će im biti, kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Utakmice Lige prvaka mladih igraju se istog dana kada i Liga prvaka, samo u ranijem terminu.