retro, a opet...

Dinamo je uoči derbija s Hajdukom predstavio dresove za novu sezonu

20.07.2023 u 16:12

Bionic
Reading

GNK Dinamo i Adidas predstavili su nove klupske dresove za sezonu 2023./'24. Premijera nove glavne garniture bit će u petak (20 sati, MAXSport, MAXtv) u dvoboju 1. kola SuperSport HNL-a protiv Hajduka na maksimirskom stadionu

Domaći su dresovi prepoznatljive plave boje, ali s bijelim rukavima, detaljem koji se nekoliko puta isticao u klupskoj povijesti. Sličnu je kombinaciju klub predstavio još prije osam desetljeća osvojivši naslov prvaka 1940. godine, a taj je dizajn povremeno koristio sve do starta pedesetih godina prošlog stoljeća...

Plavi dres s bijelim rukavima prepoznatljiv je i u sekvencama s početka devedesetih godina u predvečerje stvaranja samostalne Republike Hrvatske.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dinamo predstavio nove dresove, 20.7.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube GNK Dinamo

Gostujuća garnitura na neki je način osvježena varijanta Dinamova narančastog dresa. Riječ je o kombinaciji roze i narančaste boje koja je usklađena s tamno crvenim detaljima.

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +4
Dinamo predstavio nove dresove, 20.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Upravo tamnija nijansa crvene predstavlja jednu od dviju osnovnih boja prvog purgerskog dresa iz 1911. godine. U objema se kombinacijama nalazi klupski grb s tri zvjezdice koje simboliziraju 'paket' s 30+ naslova prvaka, dok na leđima kod ovratnika ostaje ispisan Dinamov slogan 'Nema predaje'. Treća Adidas garnitura bit će naknadno prezentirana javnosti.