PORTUGALSKI MEDIJI

'Dinamo je pao mirno, lagano, očekivano...'

22.11.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Portugalski mediji pobjedu Porta protiv Dinama primili su bez euforije. Za njih je to bio očekivani trijumf protiv najslabije momčadi Lige prvaka

A Bola piše o zasluženom i očekivanom trijumfu Porta kojim je zadržao prvo mjesto u skupini. Dodaje se da je Porto nakon nešto slabijeg prvog dijela pokazao kvalitetu u nastavku.

Diario de Noticias donosi tekst u kojem ističe 150. europsku pobjedu Porta te da je to najuvjerljivije slavlje portugalskog prvaka od 2006, kada je svladao HSV 4:1. Za Dinamo se navodi da je nastavio putem najgore momčadi Lige prvaka, jer mu je to bio 11. uzastopni poraz. Spominje se da su i gosti na početku imali priliku, ali da je nakon toga Porto na dosta miran način obavio posao.

Expresso ima kratak izvještaj u kojem je zaključak da je Porto do pobjede došao na miran i lagan način te da ga očekuje utakmica za prvo mjesto u Parizu.

Na službenoj internetskoj stranici Porta tvrdi se da snaga momčadi leži u zajedništvu, ali se mora istaknuti Joao Moutinho. Spominju se prilike utakmice te ističe da je domaćin u nastavku podigao tempo koji gosti nisu mogli pratiti.

Općenito, portugalski mediji bavili su se gotovo samo Portom. Na Dinamo su se u svojim izvještajima malo osvrtali, spominjući Sammirovu vratnicu i negativan niz Čačićevih izabranika.

Porto - Dinamo 3:0