ne žele iz Zagreba

Dinamo je mogao do zarade od čak 40 milijuna eura da je prodao dvojicu talentiranih klinaca, ali obojica su rekla 'ne' odlasku s Maksimira

18.09.2020 u 12:58

Bionic
Reading

Joško Gvardiol i Sandro Kulenović imali su ponude iz Engleske, ali obojica su odbila transfer sa željom da se nametnu u Dinamu

Dinamo je porazom od Ferencvaroša izgubio i priliku da u svoju blagajnu napuni s dodatnih 15 milijuna eura što je za klubove s ovih prostora ogroman novac. Iako su izgubili puno porazom od Mađara, 'modri' su do sada već utržili gotovo jednako toliko prodajom igrača, a do kraja prijelaznog roka mogu to i povećati pa i udvostručiti.

Dinamo je ovog ljeta zaradio preko 14 milijuna eura. Damian Kadzior je otišao za dva milijuna, Nikola Moro za 8.5, Adrian Šemper za 1.5, Roko Baturina za milijuna eura, a dodatnih 1.4 milijuna eura sjeda i od transfera Amira Rrahmanija iz Verone u Napoli. Prijelazni rok traje do 5. listopada i do tada je sve moguće, a ispadanjem iz Lige prvaka su svi stavljeni na transfer listu, odnosno, ako dođe zadovoljavajuća ponuda, svatko može otići.

Preko 25 i više milijuna eura mogli su 'modri' dodatno zaraditi na dvojici talentiranih klinaca, ali obojica su odbila transfere u Englesku i odlučila ostati na Maksimiru još neko vrijeme. Da us otišli, 'modri' bi samo od transfera ovog ljeta inkasirali 40 i više milijuna eura.

Joško Gvardiol trebao je otići u Leeds koji je Dinamu ponudio 22 milijuna eura i 20 posto od idućeg transfera. Iako bi uz tu cifru brzo zaboravili ispadanje iz Lige prvaka, Gvardiol je odlučio reći ne i tako je taj posao, barem za sada, propao. Put Engleske je trebao i Sandro Kulenović kojeg je htio Barnsley, a Dinamo je tu trebao utržiti još tri milijuna eura, ali čini se da ni od tog transfera neće biti ništa.

Mladi napadač Dinama kojeg su 'modri' doveli iz Legije za dva milijuna eura, poručio je da želi ostati u Zagrebu u izboriti se za svoju poziciju. Iako je došao kao veliko pojačanje s odličnim referencama iz Poljske razvoj u Dinamu u je usporila ozljeda i stanka zbog koronavirusa.

Najprije je stradala metatarzalna kost, a onda je sve stalo zbog pandemije, pa Kulenović nije ni stigao pokazati o kakvom se zapravo napadaču radi. Iako je konkurencija u kojoj su Bruno Petković, Mario Gavranović i Komnen Andrić žestoka, Kulenović vjeruje da će se izboriti za svojih pet minuta. S druge, ne financijske strane, dobra stvar za Dinamo je da sve češće igrači žele karijeru graditi upravo na Maksimiru.