ŽDRIJEB U NYONU

Dinamo izvukao prvaka Albanije; izbjegnut Partizan

07.08.2015 u 11:55

Bionic
Reading

Na ždrijebu u sjedištu UEFA-e u Nyonu zagrebački Dinamo izvukao je u 4. pretkolu Lige prvaka momčad Skënderbeu, prvaka Albanije kojeg su u klubu iz Maksimirske potajno priželjkivali. Tako je ipak izbjegnut beogradski Partizan koji bi u ovom trenutku možda bio i najteži protivnik na putu prema još jednom nastupu u elitnoj Ligi prvaka

Osim već spomenutog Partizana treba reći kako je u ždrijebu Dinamo imao i dosta sreće pa je tako izbjegao potencijalno vrlo nezgodne protivnike kao što su Maccabi, Malmö s kojim je igrao 2011. te Astanu.

Tko je Skënderbeu? Riječ je o momčadi koja nije previše poznata u nogometnoj Europi. Njihov budžet prema dostupnim podacima iznosi svega 6,2 milijuna eura, a od zanimljivijih igrača na popisu je i jedan Hrvat - Marko Radas. Prema podacima s Transfermarkta u momčadi Skënderbeu nema igrača koji vrijedi više od 425.000 eura.

Sudeći prema tome Dinamo ne bi smio imati previše problema i kako sada stvari stoje ulazak u Ligu prvaka – te novih desetak milijuna eura – čine se vrlo vjerojatnima. Zanimljivo je spomenuti kako je kapetan Skënderbeua Bledi Shkembi, igrač koji je 2002. godine imao prilike kao član HNK Rijeka sudjelovati u velikoj pobjedi nad Dinamom u Maksimiru.

Dodajmo još kako je Skënderbeu do play-offa Lige prvaka stigao preko Crusadersa iz Sjeverne Irske s ukupnim rezultatom 6:4 dok su u 3. pretkolu Lige prvaka bili bolji od moldavskog prvaka Milsamija kojeg su ukupno nadigrali sa 4:0. Tako daleko u Europi nikada nisu došli...

Prva utakmica igrat će se 18. ili 19. kolovoza u Elbasanu, a uzvrat u Zagrebu je na programu 25. ili 26. kolovoza.

Ukupni pobjednik dvobija Dinamo - Skenderbeu izborit će nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka, dok će poraženi igrati u nekoj od skupina Europske lige.

Ždrijeb iz Nyona

Parovi 4. pretkola Lige prvaka:
Lazio - Bayer Leverkusen
Manchester United - Club Brugge
Sporting - CSKA Moskva
Rapid - Šahtar
Valencia - Monaco
Celtic - Malmö
Basel - Maccabi
BATE - Partizan
SKËNDERBEU - DINAMO

Astana - APOEL