GRADSKI DERBI

Dinamo ima običaj Lokomotivu pobjeđivati svaki put

29.11.2015 u 10:45

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 18. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) Dinamo protiv Lokomotive traži pobjedu koja bi mu donijela mir uoči novog obračuna s Hajdukom. Protiv 'lokosa' u 18 susreta samo su jednom 'modri' remizirali...

Nakon poraza u Londonu i spoznaje kako ni ovaj put neće dočekati europsko proljeće, u Dinamu se moraju okrenuti domaćim obvezama. Srećom po njih, poslije takvog pražnjenja slijedi im utakmica u kojoj ne bi smjeli imati velikih problema. Možda nepravedno prejudiciramo, no oslanjamo se na višegodišnje iskustvo...

'Želimo utakmicu dobiti, nastaviti gdje smo stali u prošlom kolu. Zanima nas nastavak pobjedničke serije. Moramo ispuniti obvezu koju je pred nas stavio izvršni predsjednik i kompletan klub', rekao je trener Mamić pozvavši se na naređenje svog starijeg brata koju će utakmicu pratiti iza rešetaka.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

O samoj utakmici nije previše pričao, tek je pohvalio gostujuću ekipu rekavši kako su njihovi bolji rezultati u posljednje vrijeme naplata dobrog rada trenera Ćuka. Izdvojio je napadački dio njihove ekipe, posebno brzance Grezdu i Doležala te centarfora Marića.

Dinamo nema velikih problema s izostancima. Od onih koji su igrali u posljednje vrijeme nema Taravala, Soudanija i Hodžića. No, kada se pogleda prvih 11 s kojima Mamić raspolaže, teško da su zbog toga bitno slabiji.

O povezanosti Dinama i Lokomotive su napisane stranice i stranice teksta, no nitko se od nadležnih nije ozbiljnije pozabavio time. Nigdje u ozbiljnim ligama ne postoji momčad koja je tako dobro plasirana, a da protiv druge ekipe ima tako negativan skor (0-1-17).

Priprema za ovu utakmicu? U prošlom kolu u pobjedi protiv Zagreba čak su tri igrača dobila treći žuti karton kako bi bili pošteđeni nastupa (Fiolić, Capan i Prenga). Potonji je recimo dobio namjerno žuti karton u posljednjim trenucima zbog bespotrebnog odugovlačenja. Nije slučajno, jer to nije prvi put da se Lokosi 'čiste kartona' baš protiv Dinama.

'Napisi o namjernim žutim kartonima su nekorektni. Capan i Fiolić su ih dobili zasluženo tijekom igre, a Prengi sam u svlačionici rekao što mislim o tome. Imat ćemo mali problema sastaviti spremnih i zdravih jedanaest, no pokušat ćemo iskoristiti njihovu krizu koja je nastala ispadanjem iz Europe.'

Priznao je da Dinamo ima bolju momčad i da će rezultat u konačnici ovisi o njima:

'Ako će igrati kao u Koprivnici onda se možemo nadati. Ako budu pravi, onda kaj Bog da...'

Pored kažnjenog trojca, još je i nekolicina ozlijeđenih važni igrača (Kolar, Husejinović, Begonja...). Najboljim dijelom ekipe se ipak čini dvojac u sredini terena - Leko i Andrijašević. Pitanje je samo hoće li i na kakvoj razini biti njih dvojica.

Otkrio je Ćuk na kraju i recept za pobjedu:

'Ako sudac Jović dosudi kazneni udarac za Lokomotivu u 92. minuti kod 0:0, mi ćemo pobijediti Dinamo.'