hit igrač

Dinamo ima novog kapitalca; doznaje se koji još europski velikani odmah žele 'novog Modrića' te koliko milijuna eura Modri sada traže

20.04.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Od prije je poznato kako je nekoliko igrača zagrebačkog Dinama na popisu želja europskih nogometnih velikana koji su spremni jako dobro platiti, a u zadnje vrijeme najveći interes izazvao je veznjak Lovro Majer

Nakon sjajne sezone i nekoliko vrhunskih utakmica u HT Prvoj ligi te Uefinoj Europskoj ligi, 23-godišnji mladi hrvatski reprezentativac Lovro Majer postao je želja nekoliko moćnih europskih klubova. Ove je sezone na ukupno 38 odigranih utakmica ostvario učinak od sedam golova i 13 asistencija. A značajno je popravio i slobodne udarce koje izvodi sve bolje i navodno na tome dodatno radi svaki dan.

Tijekom sezone velik interes pokazali su francuski Marseille i talijanska Fiorentina, a tada se doznalo kako je ponuda od osam milijuna eura – odbijena. Ubrzo se iznos popela na nekih 12 milijuna eura, ali već tada su čelnici kluba jasno svima dali do znanja da nadarenog lijevonogog veznjaka, kojeg mnogi uspoređuju s Lukom Modrićem, neće pustiti iz kluba za manje od 15 milijuna eura.

Da je Marseille jako zagrizao za Majera, u kojem vidi igrača u kojeg se isplati uložiti, potvrdio je i njegov zastupnik Andy Bara.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

No, nakon toga Majer je podigao razinu igre na višu razinu, a samim time mu je i vrijednost porasla. Trenutačno prema Transfermarktu Majer vrijedi 10 milijuna eura, a sudeći prema interesu europskih klubova teško da će ga Dinamo uspjeti zadržati u ljetnom prijelaznom roku iako ima ugovor s Dinamom do ljeta 2026. godine.

A ako kojim slučajem uskoro dobije poziv izbornika Zlatka Dalića u A reprezentaciju, jasno je kako će mu se vrijednost još povećati.

Tako su se i talijanski mediji raspisali o Majeru a novinar Nicolo Schira, koji porati zbivanja kada su u pitanju nogometni transferi, doznaje kako su interes nakon Fiorentine pokazali još Lazio i Atalanta. Svi spomenuti klubovi imaju dobra iskustva s Hrvatima...

Da se u utrku upustio i njemački RB Leipzig zapravo nije nikoga iznenadilo jer imaju jako dobra iskustva s Dinamom, a posljednji veliki posao bio je dovođenje Danija Olma u rekordnom transferu uz posebne bonuse uz koje bi Modri mogli zaraditi više od 30 milijuna eura. Takav scenarij lako je moguć kada su u pitanju Lovro Majer i RB Leipzig tako da im 15 milijuna eura odštete neće biti problem platiti. Pogotovo kada im je Dani Olmo ispričao o kakvom se potencijalu radi. Čak se spominje kako bi ukupan iznos za nadarenog Majera, obzirom da se za njega bori nekoliko moćnih klubova, s bonusima mogao premašiti 20 milijuna eura.

  • +15
Dinamo - Istra 1961 (29. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX