ISKUŠENJA ZA VODEĆE

Dinamo i Osijek gostuju kod domaćina koji love bodove spasa; evo gdje možete gledati dvije današnje utakmice HT Prve lige

14.03.2021 u 09:21

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a dvije vodeće momčadi prvenstva gostuju, Dinamo kod Varaždina (15 sati, Arenasport 3), a Osijek kod Šibenika (17.05 sati, Arenasport 3)

Varaždin - Dinamo (15 sati, Arenasport 3)

Varaždin se nada da su se 'Modri' potrošili na europskoj utakmici u Londonu i da su im misli na uzvratu protiv Tottenhama.

'Sigurno da je Dinamo najkvalitetnija ekipa u HNL-u i da ima najširi kadar igrača. Ali, oni će sigurno osvježiti ekipu s nekoliko novih igrača, a na nama je da isprovociramo, moždav i neuigranost takvog sastava koji nije odigrao puno utakmica zajedno. Ako se bude nas nešto pitalo mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata', rekao je trener Varaždinaca Zoran Kastel.

  • +41
Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Gostujući strateg Zoran Mamić zna da je sve na njima odnosno da će rezultat ovisiti prije svega o pristupu onih kojima ukaže povjerenje.

'Imaju razigranu ekipu, ne igraju isključivo defanzivni nogomet. Rade fantastično dobro tranziciju, dobro izlaze. Imaju i pojedince koji mogu napraviti nereda. Ako protivnik nije na maksimalnom nivou i jednako tako angažiran kao Varaždin, onda može biti problema. Zato mi moramo energijom biti na istom nivou kao i oni i onda će naša kvaliteta doći do izražaja', poručio je Zoran Mamić.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Šibenik - Osijek (17.05 sati, Arenasport 3)

Nogometaši Šibenika ne znaju za pobjedu od 10. veljače, kada su na Šubićevcu svladali Istru (1:0). Nakon toga Narančasti su nanizali pet utakmica bez slavlja (dva remije i tri poraza). Stoga su zakomplicirali komfornu situaciju i dozvolili da se prepolovi 12 bodova prednosti nad 'fenjerašima'.

'Neću otkriti toplu vodu ako kažem da je Osijek, uz Dinamo, naša najbolja momčad. Kvalitetni su, jako malo daju protivniku. Jako dobro su vođeni, Bjelica je visoko kvalitetan trener za koga sam uvjeren da će vrlo skoro završiti u nekoj od Liga petice gdje će imati što kazati. Međutim, naša filozofija do početka sezone je uvijek ista- idemo po pobjedu svugdje i protiv svakoga. Ništa se ne mijenja ni u slučaju Osijeka', jasan je bio strateg Šibenika Krunoslav Rendulić.

  • +17
Osijek - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Osijek želi boda, sve osim toga udaljilo bi Osijek od toliko željene borbe za naslov prvaka.

'Momčad nam je u dobrom stanju, svi igrači na raspolaganju, osim onih koji su već duže vrijeme ozlijeđeni. Rekao bih da putujemo u vrlo dobrom ozračju i nadamo se najboljem ishodu. Dečki su raspoloženi, vrlo su angažirani na treninzima i svi žele igrati što je jako dobro jer je i velika konkurencija unutar momčadi. Nadam se da ćemo biti bolji od domaćina i osvojiti sva tri boda. Šibenčani su jako dobro organizirani, vrlo agresivni, a vidjet ćemo i kakvi će biti uvjeti za igru. Možda ćemo se morati malo prilagoditi terenu, mogućem vjetru koji tamo često puše i sličnim stvarima', izjavio je Nenad Bjelica.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.