ht prva liga - 22. kolo

Dinamo i Osijek bez prava na kiks protiv Istre i Hrvatskog dragovoljca; evo gdje možete gledati te dvoboje

06.02.2022 u 09:58

Bionic
Reading

Hajduk i Rijeka svoj su dio posla za 22. kolo Hrvatski Telekom Prve lige odradili u subotu, te su pobjedama protiv Gorice, odnosno Lokomotive stavili dodatni pritisak na vodeći Dinamo, odnosno Osijek, posljednjeg od kandidata za ovosezonski naslov prvaka

Hrvatski dragovoljac - Osijek (15 sati, Arenasport 3, MAXtv)

I baš će Osijek prvi istrčati ove nedjelje u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici, gdje će ga dočekati Hrvatski dragovoljac.

Nakon domaćeg poraza od Slaven Belupa koji je bio hladan tuš na otvaranju proljetnog dijela sezone, osječki Bijelo-plavi bodove iskupljenja traže u Kranjčevićevoj ulici protiv fenjeraša Hrvatskog dragovoljca. Bodovi se u ovom ogledu nameću praktički kao imperativ… Dobra vijest je povratak Miloša na desni bok, dok su van stroja i Cheberko, Jugović, Nejašmić, Bartolec i Erceg.

U izostanku Nenada Bjelice, koji će na današnjoj utakmici biti na klupi i voditi svoju momčad, ogled je najavio njegov pomoćnik Nino Bule.

'I sami znamo da smo prošlu utakmicu zasluženo izgubili, to smo apsolvirali, potisnuli u zaborav jer smo se samo tako mogli vratiti na postavke koje su nas krasile svo ovo vrijeme. Želio bih naglasiti da želim čestitati igračima na reakciji, na vraćanju energije kroz same treninge jer su pokazali da je ono što je bilo iza nas, odnosno da se okrećemo nedjelji i utakmici koja je prilika da se vratimo u pobjednički niz koji će onda dugo trajati. Energija je bila jako dobra, pogotovo ova zadnja tri dana vraćanjem u trenažni proces našeg šefa, motiv je puno veći i siguran sam da će to biti naš forte', istaknuo je Bule.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Nogometaši i stožer Bijelo-plavih ovaj tjedan su puni fokus usmjerili na utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca.

'Istina je da su u odnosu na prošlu polusezonu dosta toga promijenili, čak i trenera. Apsolutno respektiramo svakog suparnika, tako i Hrvatski dragovoljac, ali sve ovisi o nama, a svi mi smo sigurni u nas. Ne bježimo niti malo od odgovornosti koju imamo, promijenili smo našu energiju i dat ćemo sve od sebe da se pobjedom vratimo iz Zagreba'.

  • +13
NK Osijek - NK Slaven Belupo, HT Prva liga, 29.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Momčad Dragana Tadića, Crnih iz Sigeta, pokušat će, sasvim sigurno doći do druge ovosezonske pobjede, a motiva im sasvim sigurno neće nedostajati. Također, dobro izdanje protiv Lokomotive u prošlom kolu ali koje nije bodovno naplaćeno, dodatni je impuls domaćinima.

Istra 1961 - Dinamo (17.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Nogometaši Istre u prošlom su kolu pobijedili Goricu i dodatno se napunili samopouzdanjem uoči sraza s Dinamom. Istim onim koji je u posljednjem okršaju na Aldo Drosini upisao pobjedu 2:0, u utakmici s tri crvena kartona, ali i koja se pamti po isključenju Brune Petkovića nakon krivo izvedenog penala.

'Imamo zanimljivu utakmicu pred nama protiv jedne od najboljih ekipa lige. Kao i u svakoje utakmici, dat ćemo sve od sebe, natjecat ćemo se i pokušati im što više otežati. Oni su trenutno u dobrom momentu, poštujemo ih kao ekipu, ali i nas će se nešto pitati; želimo pobijediti i idemo po iznenađenje', rekao je Istrin trener Gonzalo Garcia.

Što se Dinama tiče, jasno je da u Puli nema pravo na kiks. Već spomenuti Bruno Petković (op.a., u prošlom kolu protiv Rijeke na klupi je ostao cijelu utakmicu) trebao bi krenuti od prve minute, a trener Željko Kopić ovim je riječima najavio taj dvoboj.

  • +39
NK Dinamo - NK Rijeka, 21. kolo HT Prve lige, 30.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Stanje u momčadi je dobro, kvalitetno smo trenirali, isto tako kvalitetno odigrali ove dvije proljetne utakmice, dakle prvenstvenu protiv Rijeke i prijateljsku protiv Rogaške. Zadovoljan sam izvedbom protiv Rijeke, isto tako i izvedbom igrača koji su nastupili protiv Rogaške. Odradili smo dovoljan broj treninga, a i tu prijateljsku utakmicu koja nam je bila bitna da minutažu dobiju oni igrači koji nisu zaigrali protiv Rijeke. Utakmicu u Puli dočekujemo spremni', istaknuo je Željko Kopić, a prenosi službena stranica kluba.

Unatoč vrlo dobrom učinku plavih u dvobojima protiv istarskog suparnika, ovi su susreti često imali i crtu neizvjesnosti.

'Jasno je da nije lagano, i ova zadnja utakmica u kojoj smo pobijedili s 2:0 bila je zahtjevna, ali uvijek je bitno da smo mi pravi, da smo u kvalitetnom izdanju, da ponajprije razmišljamo o sebi i svojoj izvedbi. Očekuje nas zahtjevna utakmica. U konačnici, sve utakmice u ligi su takve i moramo biti u svom optimalnom izdanju da dođemo do nova tri bitna boda'.

Evo što je Kopić izdvojio kao najveće prijetnje suparničke momčadi, ali i u kakvom je stanju pridošli napadač Mahir Emreli.

'Istra kao i sve momčadi u ligi ima svoju kvalitetu. Ali, kao što sam rekao, prvenstveno razmišljamo o sebi, kako iz utakmice u utakmicu pružati kvalitetne partije, napredovati i podizati razinu svoje igre. Što se Emrelija tiče, zasad je u procesu individualnih treninga, moramo s njim biti oprezni jer je dugo bio bez momčadskog treninga, pregovori s Legijom dugo su trajali, sve se odužilo, ali vjerujem da ćemo ga vrlo brzo dovesti u stanje da konkurira za momčad', zaključio je Kopić.