SLAVEN JE U FORMI

Dinamo ga je potjerao, može li mu Čačić sada zapapriti?

14.12.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u svojoj posljednjoj utakmici prije zimske stanke ove nedjelje (ArenaSport3, 15h) igraju protiv Slaven Belupa koji niže sjajne rezultate otkad ga je preuzeo bivši 'modri' trener Ante Čačić

Dinamo nije uspio proći skupinu Europske lige, no barem su se oprostili od natjecanja pobjedom. Manje je ona značajna zbog novaca ili ukupnog koeficijenta, više da se popravi dosad očajna statistika koju su mediji i navijači spočitavali Mamićima. Danas im je ostalo zaključiti jesenski dio domaćeg prvenstva. Kao i obično, u susret ulaze kao apsolutni favoriti.

'Čeka nas zadnja utakmica i želimo godinu završiti pobjedom', rekao je trener Mamić pa nastavlja:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Svaku utakmicu želimo biti dobri, efikasni i rastrčani, a želimo nastaviti dobar niz koji imamo nakon krize. Igramo protiv Slavena koji je od promjene trenera neporažen, imaju tri pobjede u zadnje četiri utakmice i zabijaju puno golova tako da smo vrlo ozbiljno shvatili ovaj susret.'

Trener Modrih protiv Slavena neće moći računati na Pivarića i Brozovića koji imaju žute kartone dok je Andrijašević već nekoliko dana bolestan i također neće konkurirati. U svojoj posljednjoj utakmici za Dinamo, nažalost, neće igrati niti kapetan Josip Šimunić.

'Šimunić više od dva tjedna nije trenirao i iako sam ga mislio ubaciti u posljednjoj utakmici jednostavno nije zdrav. Njegova želja je da bila da to napravimo na ovaj način', rekao je trener.

Mimo spomenutih izostanaka, te onih od ranije ozlijeđenih, u nedjelju za nastup neće konkurirati ni Wilson i Ibanez. Priznao je Mamić kako će obojica na zimu napustiti Maksimir.

To pak znači da će na poziciji lijevog beka zaigrati mladi Mamić, te da je u vršku napada svoju poziciju zacementirao Pjaca. Krilni napadač Dinama je dobru formu potvrdio i protiv Celtica s tri pogotka.

Slaven igra odlično pod vodstvom novog trenera Čačića te već pet utakmica ne zna za poraz. U posljednjem kolu su protiv Osijeka mogli i trebali biti uvjerljiviji, jer su pet minuta prije kraja imali sigurnih 3:0. Čak su i kod 3:2 imali priliku zabiti četvrti gol, no Crepulja je promašio nemoguće...

'Nije potrebno govoriti tko je Dinamo i svjesni smo da nas očekuje vrlo teška utakmica u kojoj možemo igrati rasterećeno, ali iznad svega odgovorno. Nema dvojbe da je Dinamo favorit koji ima niz kvalitetnih igrača, ali mi se u Maksimiru želimo predstaviti u što boljem izdanju i pokazati da su naši posljednji rezultati plod rada i uigranosti. Nedostajat će nam Crepulja zbog tri javne opomena, ali se u momčad vraća Paracki', naglasio je na konferenciji za novinare trener Ante Čačić i nastavio:

'Svaka utakmica je nova priča pa tako i s Dinamom. Za nas je najvažnije da budemo svoji kao što smo bili s Lokomotivom, Splitom, Zadrom i Osijekom, te u posljednjoj jesenskoj utakmici pokazati da možemo i više. Ima razloga da tako razmišljam i vjerujem da ćemo s Dinamom biti pravi. Od svakog igrača očekujem da upravo s našim najboljim klubom pruži svoj maksimum.'

Uz spomenutog Crepulju, još je nekoliko igrača van konkurencije, no oni ionako nisu previše participirali u ovoj odličnoj rezultatskoj seriji Slavena.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.