ROG JUNAK POBJEDE

Dinamo dotukao Gruzijce i osigurao europsku jesen!

02.08.2016 u 21:50

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka nogometaši zagrebačkog Dinama pobijedili su gruzijskog imenjaka u Tbilisiju zahvaljujući pogotku Marka Roga te tako s ukupnih 3:0 prošli u završnu fazu kvalifikacija za elitno klupsko nogometno natjecanje...

'Modri' su obavili najvažniji dio posla ovog ljeta. Pobjedama protiv makedonskog Vardara i gruzijskog Dinama ušli su u 'play-off' fazu kvalifikacija Lige prvaka, što znači da su osigurali još jednu europsku jesen, s obzirom da će u slučaju poraza u posljednjoj fazi kvalifikacija za elitno klupsko nogometno natjecanje barem igrati u Europskoj ligi.

Protiv imenjaka iz Tbilisija aktualni prvak Hrvatske prilično je mirno obavio posao. U prvoj utakmici u Zagrebu golovima Soudanija i Ćorića osigurana je značajna prednost, a uzvrat u Gruziji ovog utorka prošao je bez velikih šokova.

Zagrebački Dinamo nije mogao bolje otvoriti uzvratnu utakmicu, s obzirom da je poveo već u 8. minuti. Strijelac pogotka bio je Marko Rog koji je uz pomoć živog zida prevario Scribea, a lopta je od vratnice završila u mreži.


Domaćin je pokušao odgovoriti, ali kao i u prvoj utakmici, nedostajala mu je efikasnost. Udarci Gruzijaca uglavnom su završavali pokraj ili preko gola, a jedinu pravu prijetnju Renea Santosa u Eduardo je zaustavio obranom. Snažan pljusak dodatno su otežali posao nakon pola sata igre pa je naš Dinamo s komotnom prednošću otišao na odmor.

Gruzijski prvak morao je u drugom dijelu zabiti četiri gola u Tbilisiju kako bi prošao dalje, ali nije zabio niti jedan. Nastavili su se udarci izvan okvira gola domaćih, dok je Dinamo kojeg je Kranjčar postavio prilično defanzivno u ovom susretu mirno kontrolirao situaciju. Udarci Benkovića i Suodanija nisu ugrozili Scribea u drugom poluvremenu, no nije bilo ni potrebe pa je naš predstavnik u Ligi prvaka s dvije pobjede prošao u posljednje pretkolo i vrlo je blizu ponovnom nastupu u grupnoj fazi prestižnog natjecanja. Svojeg protivnika saznat će u petak...

Liga prvaka, 3. pretkolo

Dinamo T. - Dinamo Z. 0:1 (Rog 8), prva utakmica 0:2