ODLAZAK U PARIZ

Dinamo: Božjom pomoću i borbom do senzacije

05.11.2012 u 10:51

Bionic
Reading

Uže vodstvo kluba te igrači i stručni stožer Dinama u ponedjeljak ujutro su poletjeli za Pariz. 'Modre' u utorak, na Parku prinčeva čeka susret četvrtog kola Lige prvaka s Paris Saint-Germainom

Uoči samog leta kratko je govorio kapetan hrvatskog prvaka Ivan Kelava.

'Što očekivati u Parizu? Borbu... Jedino borbom možemo nešto izvući. Iako su pred nama dva gostovanja kod favorita skupine, nadam se da ćemo se i mi prestati školovati i da ćemo napraviti dobar rezultat. Kažem, borit ćemo se, dati sve od sebe i negdje će nam se vratiti,' rekao je Kelava.

Evo koja su razmišljanja i Dinamovog braniča Domagoja Vide koji je bio raspucan u prošloj prvenstvenoj utakmici protiv Istre 1961.

'Ja sam uvijek optimist pa tako i uoči ove utakmice. Sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi s klasnim igračima, a mislim da bi nas mogli podcijeniti nakon 2:0 na Maksimiru pa možda tu bude naša prilika. Mi ćemo se braniti i čekati neku svoju priliku, a nada uvijek postoji,' govorio je Vida koji se dotaknuo i najopasnijeg igrača PSG-a.

Koga je sve poveo Čačić

18 igrača: Ivan Kelava, Romeo Mitrović, Domagoj Vida, Ante Puljić, Josip Šimunić, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Arijan Ademi, Marcelo Brozović, Adrian Calello, Mateo Kovačić, Luis Ibanez, Sammir, Mehmed Alispahić, Alen Halilović, Fatos Beqiraj, Duje Čop, Ante Rukavina.

'Definitivno najbolji igrač protiv kojega sam ikada igrao. Za mene je najbolji Leo Messi protiv kojega nisam igrao, a iza njega je Zlatan Ibrahimović pa onda Cristiano Ronaldo. Zlatan je stvarno klasa, jak je, odličan tehničar i sve zna s loptom. Što reći? Svaka mu čast. Ipak, nemaju oni samo njega nego i još puno kvalitetnih igrača, ali uz sreću i Božju pomoć možemo ostvariti rezultat.'

Nada umire zadnja.

'Normalno da želimo prekinuti niz od devet poraza u skupini, ali isto tako ne želimo da nam se ponovi 7:1 pa se više baziramo na obranu gdje trošimo puno energije. Onda kada nam se i otvori prilika, a ne otvara ih se puno, onda je ne možemo iskoristiti. Jednostavno moramo zabijati iz poluprilika, ali nije lako,' završio je branič Dinama.