TEŠKI UVJETI

Dina Levačić objavila fotografiju lica nakon 11 sati plivanja u oceanu uz jasnu poruku...

15.03.2023 u 11:55

Bionic
Reading

Splićanka Dina Levačić, koja je ovog utorka proslavila 27. rođendan, upisala se u povijest kao najmlađa ženska osoba koja je isplivala svih sedam velikih plivačkih maratona nakon čega je objavila fotografiju lica poslije 11 sati plivanja

Hrvatska plivačica je kolekciju plivačkih maratona zaokružila na Novom Zelandu preplivavši Cookov prolaz. Na cilj je Dina stigla nešto prije 7 sati po hrvatskom vremenu nakon 11 sati plivanja uz visoke valove i temperaturu mora od oko 16 stupnjeva.

Senzacionalan pothvat zaključila je baš na svoj rođendan te je postala 23. osoba u povijesti koja je preplivala svih sedam velikih kanala. Ujedno i najmlađa ženska osoba s tim uspjehom.

Prije tjesnaca između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda, hrabra Dina preplivala je kanale Catalina u Kaliforniji (2017.), La Manche (2017.), Molokaʻi na Havajima (2018.), Tsugaru u Japanu (2019.), Gibraltarska vrata (2022.) te Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (2022.).

Nakon ovog pothvata Dina je u srijedu objavila fotografiju lica poslije višesatnog plivanja i jasnu poruku:

'Godine iza mene bile su pune odricanja, rada i truda. Bilo je uspona i padova, manjih ozljeda i oporavaka s kojima smo se borili moj tim (čitaj, mama i tata) i ja.

Sve to vrijedilo je, jer danas sam 23. osoba na svijetu koja je preplivala Ocean Seven. Ako kažem da sam ponosna do neba, malo sam rekla.'