DTM PRVENSTVO

Di Resta slavio u ludoj utrci u Hockenheimu

17.10.2010 u 18:55

Bionic
Reading

U devetoj DTM utrci sezone, voženoj na Hockenheimu, Paul Di Resta stigao je do svoje treće ovosezonske pobjede, dok su nekadašnji F1 velikani David Coulthard i Ralf Schumacher ostali bez bodova

Hladno vrijeme i pokoja kap kiše nisu smetali više od 140.000 gledatelja koji su u Hockenheimu tijekom vikenda uživali u majstorijama vozača u DTM prvenstvu. Riječ je o devetoj utrci u kalendaru u kojoj je pobijedio britanski vozač Paul Di Resta iz momčadi AMG Mercedes. Bila mu je to treća ovosezonska pobjeda, nakon koje drži vodeću poziciju na listi DTM vozača, s tri boda više od Kanađanina Brune Spenglera (Mercedes-Benz Bank AMG) koji je u Njemačkoj ostao bez bodova.

Utrka je bila izuzetno zanimljiva, David Coulthard ispao je iz utrke već u prvom krugu, nakon velikog sudara u kojem je sudjelovalo nekoliko vozača. Cheng, Schumacher, Coulthard, Molina, Winkelhock i Legge su se odbijali jedni od drugih, a na kraju su tek Coulthard i Cheng morali i odustati.

I u nastavku je bilo uzbudljivo, vozači su jako dobro koristili bokseve za bolji plasman, a nakon 47 odvoženih krugova Di Resta je uvjerljivo prvi prošao ciljem. Drugoplasirani je bio Timo Scheider (Audi), a na podij se kao trećeplasirani popeo i njegov momčadski kolega Mike Rockenfeller. U bodovima još su bili Gary Paffett (Mercedes-Benz), Martin Tomczyk i Oliver Jarvis (both Audi), te Susie Stoddart (Mercedes-Benz) i Jamie Green (Mercedes-Benz).

Do kraja sezone preostale su još samo dvije utrke, u Italiji i Kini, i sasvim je izvjesno da će se borba za naslov DTM svjetskog prvaka Di Resta i Spengler boriti do posljednjeg zavoja. Ako vas zanima kako stoje bivše zvijezde Formule 1, tad znajte da se dečki baš i nisu predobro snašli. Schumacher na kontu ima samo tri boda, osvojenih na petoj utrci sezone, dok je Coulthard zasad bez bodova pored svog imena.