Emery izgubio kontrolu

Detalji iz svlačionice Arsenala cure u javnost; nakon sramotnog ponašanja kapetana šefovi već traže novog trenera; ovo su kandidati

29.10.2019 u 15:03

Bionic
Reading

Londonski Arsenal, klub koji je 13 puta bio prvak engleskog Premiershipa, proživljava još jednu veliku krizu. Osim sve češćeg gubljenja bodova sada je došlo i do problema u svalčionici

Alarm se upalio nakon novog kiksa u prošlom kolu Premiershipa kada su igrači Arsenala ispustili nove bodove. Imali su kod kuće na svom Emiratesu protiv Crystal Palace sigurno vodstvo 2:0 da bi na koncu završilo 2:2. No, nova dva izgubljena boda zapravo nije najveći problem koji ovaj klub trenutačno ima. Puno veći problem jest kapetan Granit Xhaka, standardni švicarski reprezentativac kojeg su navijači uzeli na zub zbog loših igara.

Podsjetimo, nakon što trener Unai Emery izvadio Xhaku iz igre u 61. minuti on je prilikom izlaska s travnjaka gestikulacijom namjestio ruku na uho te se okrenuo prema tribinama kako bi očito bolje čuo navijačke provokacije. No, tu nije stao pa je nakon toga demonstrativno skinuo sa sebe dres uz nekoliko sočnih psovki koje je uputio u smjeru navijača. Vrhunac je bio bijeg u svlačionicu bez pozdrava te isto tako odlazak sa stadiona prije nego je utakmica završila. Kakva je nakon ovakvog ponašanja sudbina kapetana Arsenala teško je reći, ali svakako se nešto čudno događa. Kemija u momčadi je bespovratna uništena i pitanje je kako će se ova kriza okončati.

Neki čak idu toliko daleko da su uvjereni kako je glavni trener Unai Emery izgubio kontrolu nad svlačionicom, a tu se pogotovo misli na kapetana Granita Xhaku. Ako tome dodamo da Arsenal usprkos potrošenim milijunima na pojačanja u zadnje dvije sezone nije napravio značajni pomak nije teško zaključiti kako čelnici kluba razmišljaju o novim rješenjima na klupi. Kao mogući nasljednici Emeryja, kako piše The Sun, spominju se najčešće Massimiliano Allegri, Jorge Sampaoli, Julen Lopetegui, Mikel Arteta, Ralf Rangnick, Patrick Vieira i Thierry Henry.

Prema mišljenju nogometnih analitičara velike izglede za mjesto glavnog trenera Arsenal ima upravo 37-godišnji Mikel Arteta, bivši igrač Arsenala, koji od 2016. radi pomoćnik u Manchester Cityju Pepu Guardiolu. No, isto tako prema mišljenju analitičara i nekoliko trenera s liste koja se pojavila u javnosti ima velike izglede, pogotovo Lopetegui koji trenutačno radi kao glavni trener u Sevilli.