'VESELJE' U BEOGRADU

Delije zbog poraza palile stadion Partizana

08.04.2009 u 21:06

Bionic
Reading

Problemi s huliganima i dalje su glavna vijest u Srbiji kad igraju Partizan i Crvena zvezda. U njihovom 136. derbiju 'crno-bijeli' su pobjedom osigurali novi naslov prvaka Srbije, a Zvezdini navijači 'čestitali' su im paljenjem stolica i neredima

Derbi Partizana i Zvezde i dalje zasjenjuje sve političke, socijalne i druge probleme u Srbiji. Nije, dakako, samo riječ o suparništvu, nego i o divljanjima huligana koji tradicionalno okrenu pola Beograda naglavačke. I ovog puta, uoči 136. derbija, gradom su vladale navijačke bande omotane crno-bijelim i crveno-bijelim šalovima, a manji međusobni sukobi zabilježeni su u gotovo svim dijelovima srpskog glavnog grada. Zvezdini navijači napali su i policiju ispred stadiona Partizana.

Svoju nervozu, pojačanu uvjerljivim porazom od 2:0, iskazali su navijači Zvezde, znani pod imenom Delije, paljenjem stolaca na sjevernom dijelu stadiona i napadima na tamošnju policiju koja je nedugo nakon završetka utakmice priopćila da je pedesetak Zvezdinih navijača već uhićeno. No, to bi mogao biti tek početak s obzirom na to da noć tek počinje, a strasti su još jako uzavrele.

Ako nekoga zanima, pogotke za Partizan postigli su Diarra i Vujović.