BILO JE INCIDENATA

Delijama 'stop' u Šidu, tučnjava u Zagrebu

28.11.2008 u 19:00

Bionic
Reading

Iako se dva dana pumpala atmosfera i stvarala psihoza zbog navodnog dolaska Zvezdinih Delija u Zagreb, koji su trebali pomoći 'pravoslavnoj braći' u okršaju s Bad Blue Boysima, zasad je zabilježen tek jedan veći incident

Policijski Land Roveri pred zagrebačkim hotelima, za koje se vjeruje da bi mogli kao goste imati navijače moskovskog Spartaka, potvrđuju da se hrvatska policija dobro pripremila za moguće, pa čak i najavljene, šakačke obračune Bad Blue Boysa i navijače Spartaka.

Međutim, u srijedu navečer, kada su Rusi locirani u Golden Tulip Holidayu, vremena za policijsku intervenciju nije bilo, pa je i došlo zasad do jedinog većeg okršaja navijača. Kao pobjednici su izašli Bad Blue Boysi, koji su u šori 'deset na deset' dvaput Ruse slali 'na pod'.

Inače, u Zagrebu se strahovalo od većih incidenata jer je najavljivan bio dolazak 'pravoslavne braće', odnosno navijača Crvene Zvezde. Kako doznajemo, njih nekolicina se i uputila prema Hrvatskoj, ali u Lijepu Našu nisu ušli, već ih je srpska policija skinula s vlaka u Šidu.

Prema informacijama kojima raspolaže tportal.hr, Spartakovih navijača je oko 200-tinjak, od čega je tek 50-ak onih koji spadaju u kategoriju 'opasni'. Zato se i nadamo da novih sukoba više neće biti.