nisu ekipa

Dejan Lovren potvrdio da neke stvari u reprezentaciji nikako ne valjaju; senator među 'Vatrenima' otkrio što je posebno zasmetalo starije igrače

02.04.2021 u 06:35

Bionic
Reading

Dejan Lovren se osvrnuo na reprezentaciju u kojoj je očito da neke stvari nisu kao ranije

Hrvatska je za kraj lošeg i neuvjerljivog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru pobijedila Maltu s 3:0 i na kraju još dobro i prošla. Izbornik Zlatko Dalić se potom obrušio na igrače, posebno one mlađe, i rekao kako Hrvatska sada nije ekipa kao što je to bila u Rusiji kada je osvojeno srebro.

Dalić je naglasio kako poštuje senatore poput Luke Modrića, Dejana Lovrena i ostalih i napomenuo da bi isto trebali napraviti i mlađi igrači. O ovoj temi se oglasio i sami Lovren koji je u razgovoru za Sportske novosti potvrdio Dalićeve riječi.

'Izbornik ima pravo. Ne želim ulaziti u detalje, ali mislim da se novi dečki u reprezentaciji moraju dokazati. To ću reći, a to smo im mi stariji i rekli u lice. Moraju se dokazivati iz dana u dan i ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Ne smiju misliti da su u reprezentaciju došli samo tako. Neka pokažu da su zaslužili poziv. Mi stariji igrači to vidimo. Dobro znamo da je prije bilo drugačije', rekao je iskreni Lovren pa dodao:

'Kada smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da uđemo u sastav. Danas klinci sve olako shvaćaju i taj svoj stav prema nama i reprezentaciji moraju promijeniti. Znaju to, rekli smo im. Ne krivim ih previše. Mladi su i druga su vremena. Vjerujem da će sve doći na svoj i da će se i oni malo opustiti kroz pripreme. Moraju pratiti nas starije.'

Senator među 'Vatrenima' je rekao i kako ih neki igrači koji su došli nakon srebra u Rusiji ponekad ne poštuju.

'Nekad nas respektiraju, a nekad baš i ne. Mislim da sve više postajemo iskreni. Ja ću uvijek svakome reći što mislim i toga se ne sramim. Kad je reprezentacija u pitanju, pravila se moraju poštovati. Ne možeš utakmicu odrađivati sa 70 ili 80 posto ili se naljutiti ako nisi u prvih jedanaest. Ako mi stariji ginemo na terenu, moraju i oni', rekao je Lovren koji je uvjeren da će se Hrvatska na kraju plasirati na novo Svjetsko nogometno prvenstvo i da će sve sjesti na svoje mjesto.

  • +21
Hrvatska - Malta; Kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL