ŠTO MU JE BILO?

Debakl velikana: Najgora utrka u Alonsovoj karijeri?

28.05.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Fernando Alonso neće se sjećati po dobrome Velike nagrade Monaka 2013. godine, s obzirom da su na stazi vozači prestizali uglavnom samo njega

Dvostruki svjetski prvak na glasu je kao najkompletniji i najbolji vozač današnjice, i to ne bez razloga. Španjolac je poznat po agresivnoj, napadačkoj vožnji i probijanju prema naprijed na gotovo svakoj utrci na kojoj nastupi, uz minimalan broj grešaka, zbog čega ga Ferrarijevi navijači obožavaju.

No, ove nedjelje u Monaku kao da je u bolidu Ferrarija sjedio neki njegov manje talentirani brat blizanac. Startao je Fernando sa šestog mjesta i nije se bio u stanju probiti prema naprijed u prvom dijelu utrke, da bi u drugom kola potpuno krenula nizbrdo.

Sutil je hrabrim 'uletom' iskoristio prostor i pogurnuo Alonsa u poretku


Alonso je dopustio vozačima da se doslovno proslave na njegov račun. Prvo ga je Sergio Perez divljački kasnim kočenjem nadmudrio u šikani na izlasku iz tunela, ali u toj situaciji se barem pošteno branio. No, zatim ga je Adrian Sutil prešao na najsporijem zavoju kod Grand Hotela. Iznimno je to težak manevar, kojeg je teško izvesti bez kontakta, no Ferrarijev vozač skoro da mu se maknuo. Kao šlag na tortu, uspio je izgubiti i poziciju od Jensona Buttona u 'La Rascasseu', na mjestu gdje u posljednjih 20 godina nitko nikog nije uspio preći. Uz takav nastup, sedmo mjesto još je bilo i dobro.

'Bili smo prespori. Inače smo u nedjelju brzi, ali ovaj put nismo bili. Imali smo različite probleme. Plastična vrećica zapela nam je na prednjem krilcu deset krugova, a komad Perezovog krilca nam se zabio u pod bolida što nam je odnijelo 30 posto brzine. Međutim, u prvih 30 krugova nismo imali specifičnih problema, pa smo svejedno bili spori,' izjavio je nakon utrke razočarani Fernando Alonso.

Agresivni Perez je natjerao Alonsa da presječe šikanu i bude kažnjen


Iskusni 31-godišnji Španjolac ove sezone vozi 'toplo-hladno'. Ima dvije pobjede u Kini i Španjolskoj te drugo mjesto u Melbourneu uz sjajnu vožnju, ali i tri utrke za zaborav. Slijedi Kanada, na kojoj su Fernando i Ferrari tradicionalno jaki pa možemo očekivati njegovo pravo izdanje. Osim ako opet netalentirani brat blizanac ne sjedne za volan...