CEDEVITA BASKET TOUR

De Bokte titulom u Malinskoj do vrha regije Zapad

13.07.2015 u 12:59

Bionic
Reading

Treći ovogodišnji turnir CEDEVITA BASKET TOURA u regiji Zapad održao se jučer u Malinskoj, a ekipe su nastavile borbu za odlazak na regionalni MASTERS koji će se 1. kolovoza održati u Rijeci. Veliki broj prijavljenih ekipa igrao je u 3 kategorije.

Kod cura U14 najviše su pokazale Klasanice u sastavu Lorena Leoni, Josipa Tuftan, Lea Orešković, Mia Nuić, dok su drugoplasirane bile Grupa nebitnih (Mia Čop, Erna Miani, Elena Bašić, Maja Tomljenović). Kod dječaka je bilo iznimno zanimljivo i neizvjesno a kroz dvije kavlifikacijske skupine do finala su došli Vatreni zmajevi (Romano Solis, Elhan Jashari, Mislav Kolić) i Martićevi bilderi (Leon Martić, Marko Grbavac, Filip Žeželj, Marko Čančarević). Bolji su u triler završnici bili bilderi sa 5:4.

Seniori su igrali u dvije kvalifikacijske grupe za prolazak u polufinale. U prvome su se sastale dvije ekipe koje se jako dobro poznaju, a viši i snažniji De Bokte (Zdeslav Zorić, Vladimir Kovačević, Mario Perić, Srđan Moravček) pobjedio je Štrumfete (Danko Radan, Nikola Kruljac, Marko Škoda, Dario Đurić) 9:7. Ekipa zanimljivog imena - Dino Stipčić (Davor Konjević, Marin Mijaljević, Siniša Kuharić, Krešimir Kozina) u drugome je polufinalu predvođen Davorom Konjevićem nadigrala Kraljevicu 15:10. U finalu je De Bokte nizom trica otvorio utakmicu te održavao prednost do samoga kraja za pobjedu 15:8 i novih 100 bodova u poretku regije Zapad.