DVOSTRUKO SLAVLJE

Davor Šuker dugo će pamtiti ovu maksimirsku večer

28.03.2015 u 19:00

  • +6

Hrvatska - Norveška, navijači

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija s uvjerljivih 5:1 pobijedila je Norvešku, čime je zadržala vrh H skupine kvalifikacija za odlazak na Euro 2016. A osim pobjedom, prvi čovjek HNS-a Davor Šuker može biti zadovoljan i atmosferom na odlično popunjenom Maksimiru

S obzirom na to da je Uefa, zbog nereda i baklji u Milanu, zatvorila dio tribina, brojka od 24.000 navijača izgleda sjajno.

Međutim, ono što prvog čovjeka HNS-a Davora Šukera, ali i kolegu mu Zdravka Mamića, može veseliti jest to što se s maksimirskih tribina samo jednom čulo ono što mu vjerojtano najviše smeta: 'HNS pe..i, nogomet ste sjeb...'

Nažalost, u prvom dijelu u nekoliko navrata čuo se i poklič 'Za dom! Spremni', zbog kojeg je Fifa kaznila Josipa Šimunića i zabranila mu nastup na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Ali ako znamo da je uoči utakmice Šuker strahovao od mogućih okršaja navijačkih skupina na tribinama, samim time i od novih, vjerojatno i rigoroznijih kazni, sada će mu ova - novčana, ako je i bude, biti simbolična.

Okupio je Šuker u svečanoj loži brojne aktualne političke moćnike, ali i one iz oporbe koji se nadaju u skorijoj budućnosti preuzeti vlast. Također, Šuker je iz svoje lože mogao mahati i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, koja je ovoga puta ostala sjediti među djecom štićenicima Caritasa. Ali sigurni smo da će mu i to mahanje na daljinu donijeti određene političke bodove, iste one protiv kojih se bori kada je u pitanju novi Zakon o sportu.