KAKVA DOMINACIJA!

Davidenko pobjednik 20. izdanja Umaga

02.08.2009 u 22:25

Bionic
Reading

Nikolaj Davidenko 14. je pobjednik ATP turnira u Umagu. On je u finalu 20. izdanja turnira uvjerljivo nadvisio Juana Carlosa Ferrera sa 6:3, 6:0

Ruski tenisač Nikolaj Davidenko pobjednik je jubilarnog 20. izdanja ATP turnira u Umagu nakon što je u finalu svladao Španjolca Juana Carlosa Ferrera sa 6:3, 6:0. U jednom od najkraćih umaških finala, za svega sat i 10 minuta igre, deveti tenisač svijeta u potpunosti je dominirao nad Ferrerom, negdašnjim prvim igračem svijeta i osvajačem Roland Garrosa.

Ferrero se još nekako držao u prvom setu sve do 3:3, kad je Davidenko napravio ključan break za vodstvo od 4:3, a u drugom setu je Rus projurio pored nemoćnog Španjolca.

'Čestitam Ferreru, borio se koliko je mogao, ali ja sam bio bolji. Večeras ću sigurno popiti u čast pobjede, ja i ovi ruski navijači koji su me došli podržati u finalu u Hrvatskoj', kazao je 14. pobjednik Umaga.

Davidenko je na turniru ukupno izgubio svega 21 gem, a u polufinalu protiv Melzera i finalu protiv Ferrera samo pet, igrao je daleko najbolji tenis u Umagu i zasluženo je osvojio svoj 16. turnir u karijeri te postao prvi Rus pobjednik Umaga. Za pobjedu je dobio ček na 71.700 eura, a Ferrero upola manje.

'Izgubio sam u finalu od večeras daleko boljeg igrača, ali nisam toliko žalostan jer sam imao odličan tjedan u Umagu. Sigurno se vraćam opet', kazao je Ferrero.

Pobjednički pehar jedinoga hrvatskog ATP turnira na zemlji Davidenku je uručio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Davidenko je u Umagu stigao do 16. ATP naslova u karijeri, drugoga ove godine, a najbolji je bio i prošloga tjedna u Hamburgu. Bio je ovo peti međusobni dvoboj Davidenka i Ferrera i treća pobjeda ruskog igrača.

FINALE:
Nikolaj Davidenko (Rus/1) - Juan Carlos Ferrero (Špa/5) 6:3, 6:0