TURSKA POSLA

Daum zamijenio Aragonesa u Feneru

02.06.2009 u 11:15

Bionic
Reading

Četvrto mjesto u Turskoj čelni ljudi Fenerbahčea smatraju velikim neuspjehom te su ekspresno uručili otkaz dosadašnjem treneru Aragonesu i vratili Dauma koji je s tim turskim nogometnim velikanom osvojio dvije nacionalne krune

Prema pisanju njemačkih dnevnih listova Bild i Express, njemački nogometni stručnjak Christoph Daum (55) napustit će mjesto trenera Kölna te će preuzeti turski Fenerbahče koji je otpustio svog dosadašnjeg trenera, Španjolca Luisa Aragonesa (70). Kako pišu njemačke novine, Daum je već raskinuo ugovor s njemačkom momčadi koji je vrijedio još jednu sezonu.

Daum je vodio Fenerbahče od 2003. do 2006. godine te je u tom razdoblju osvojio dva naslova prvaka Turske (2004. i 2005), da bi u ljeto 2006. preuzeo Köln, s kojim je prošle godine izborio povratak u prvu njemačku ligu, a ove sezone prvenstvo je okončao na 12. mjestu izborivši ostanak u ligi bez stresa.

Aragones je preuzeo Fener prošloga ljeta nakon što je s reprezentacijom Španjolske osvojio naslov europskog prvaka, ali tijekom godinu dana na klupi najpopularnijeg turskog kluba niti izbliza nije ispunio očekivanja poslodavaca. Fenerbahče je pod Aragonesovim vodstvom zauzeo tek četvrto mjesto u netom okončanom prvenstvu.